Foci

2019.06.25. 12:00

A lányok is eredményesen rúgták a bőrt a szezonban

Felnőtteknél tarolt a Környe, míg utánpótlásban a kecskédi és tatai lányok nyakába akasztották az aranyérmet.

H. I.

A női labdarúgásban is voltak izgalmak ebben a szezonban. A megyei U19-s bajnokságot végül a Kecskéd nyerte, miután az utolsó fordulóban magabiztos győzelmet aratott a Nyergesújfalu felett. A Kecskéd 27 egységet gyűjtött a 12 mérkőzés alatt, míg a Tata csak 25-öt, így a második helyen zárt. Rajtuk kívül mindössze két csapat fejezte be a bajnokságot, így a Nyergesújfalu lett a harmadik, míg a Törökbálint egy pontot sem szerezve a negyedik. A Bakonysárkány és a Fortuna visszalépett. A gólkirály a kecskédi Baldoni Vanessza lett, aki 37 alkalommal ünnepelhetett.

Az U17-es bajnokság már színvonalasabb volt, itt végül a Tatai AC nagy csatában behúzta az aranyérmet. Mindössze három ponttal előzte meg Tata a Környét, a két csapat végig fej-fej mellett csatázott az aranyéremért. A bronzot végül a Pilismarót játékosainak a nyakába akasztották. A Tatabánya a negyedik, a Nyergesújfalu az ötödik, míg a Kecskéd a hatodik lett. A Fortuna végzett a hetedik pozícióban, a Vértessomló pedig egy ponttal előzte meg a Szákszendet. A Zsámbék kilenc pontot gyűjtve lett az utolsó előtti, míg az Annavölgy zárta a tabellát, miután nem sikerült pontot szerezniük.

Itt egészen elképesztő gólmennyiséggel lett gólkirály Barta Viktória, aki 82 (!) találatot szerzett. Ez több, mint a Tata összes lőtt góljának a fele. Nem panaszkodhat Rimóczi Nikoletta sem, aki egymaga 63 találatot jegyzett, míg csapata, a Tatabánya 102-vel végzett. A felnőtteknél is hengereltek a megyei lányok, hiszen a Pest megyei bajnokság Északnyugati csoportját a Környe nyerte veretlenül. A Környe mögött a Fortuna végzett, a dobogóra pedig még a Tatabánya ért oda, így mondhatni a lányok kibérelték a dobogót. A Budaörs egy győzelmet aratva végzett a negyedik helyen, és ugyanígy végzett a Piliscsaba is.

Ezek is érdekelhetik