győzelem

2019.05.26. 20:38

Aranyérmet szerzett az Ippon Judo tehetsége a Diákolimpián

Mozgalmas napokon vannak túl az Ippon Judo Tatabánya SE versenyzői, akik hazai és nemzetközi versenyeken is megmutathatták tudásukat.

Kun Attila

Mozgalmas napokon vannak túl az Ippon Judo Tatabánya SE versenyzői, akik hazai és nemzetközi versenyeken is megmutathatták tudásukat.

Forrás: Beküldött fotó

A lengyelországi Bielsko-Bialában rendezett Európa Kupa-viadalon 39 ország 574 versenyzője lépett szőnyegre, köztük az Ippon Judo Tatabánya SE hét sportolója. A 44 kg-os súlycsoportban Vaska Fanni erőnyerőként kezdett, majd a későbbi győztes japán versenyzőtől vereséget szenvedett. A vigaszág sem alakult jobban Fanni számára, hiszen veszített román riválisával szemben, így kiesett a versenyből.

Az 52 kg-osok között induló Keller Rebeka előbb leléptette német ellenfelét, így ipponnal jutott tovább, a következő mérkőzésén azonban kikapott egy szlovén versenyzőtől, aki nem vitte magával, így számára is befejeződtek a küzdelmek. Az 55 kg-ban szereplő Kovács Bence orosz és lengyel ellenfelét egyaránt waza-arival győzte le, de a legjobb négy közé jutásért egy ukrán versenyző aranyponttal megállította, így maradt számára a vigaszág. Ott román ellenfelét waza-arival verte, de egy belga riválistól aranyponttal kikapott, így végül 7. lett.

Hetedik helyezés

A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva hetedik lett a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának hohhoti Grand Prix-viadalán. Az Ippon Judo Tatabánya SE ötkarikás bronzérmes versenyzője az első fordulóban erőnyerő volt, majd az észak-koreai Kim Dzsong Hungot még ipponnal legyőzte, ezt követően azonban a hazai tatamin szereplő és később ezüstérmet szerző kínai Hsziung Jaótól, majd az izraeli Shira Rishonytól is kikapott. A távol-keleti viadalon Csernoviczki volt az egyetlen magyar induló. Éva a legfrissebb világranglistán a 15., az olimpiai kvalifikációs ranglistán a 20. helyen áll súlycsoportjában.

60 kg-ban Kovács Attila ukrán ellenfelét ipponnal győzte le, majd egy orosz dzsúdóstól vereséget szenvedett. A vigaszágon portugál riválisát szintén ipponnal verte, majd alulmaradt egy grúz riválissal szemben, így a 9. helyen zárta a versenyt. A 66 kg-osok között két ipponos versenyző szállt harcba a végső győzelemért. Szabó Áron erőnyerőként kezdett, majd egy cseh versenyzőt leléptetett, egy belgát pedig ipponnal győzött le. Ezt követően kikapott egy ukrántól, aki nem vitte tovább magával, így Áron kiesett.

A másik 66 kg-os, Pokk Armand olasz, amerikai és német ellenfeleit másfél perc alatt legyőzte, a legjobb négy közé jutásért viszont egy ukrán fiú megállította. A vigasz­ágon gyors ipponnal győzött egy lengyel versenyző ellen, de a következő mérkőzésen egy grúz megállította, ezzel pedig 7. lett. A 73 kg-ban induló Miklósvölgyi Dániel az első körben búcsúzott a versenytől.

Aranyérmet szerzett a Diákolimpián az Ippon Judo tehetsége, Krüpl Georgina (Forrás: Beküldött fotó)

A diák A-B korcsoportos országos Diákolimpián Krüpl Georgina, Bánky Botond és Miklósvölgyi Máté képviselte a klubot. A Zalaegerszegen rendezett versenyen Botond egy gyors győzelemmel kezdett, majd kétszer is kikapott, végül helyezetlenül zárt. Máté 50 kg-ban ipponnal kezdett, majd egy kisebb kihagyás miatt kikapott. A vigaszágon azonban megállíthatatlannak bizonyult, egyik ellenfelét leléptette, a másikon ippont dobott, a bronzmérkőzésen pedig leszorította riválisát, ezzel pedig a dobogó harmadik fokára állhatott.

A lányoknál Georgina nem talált legyőzőre: bajai ellenfelét ipponnal győzte le, a döntőbe jutásért nagy riválisát waza-arival verte, a fináléban pedig egy miskolci lányt ugyancsak waza-arira dobott, ezzel pedig megnyerve a versenyt. Georgina a Diákolimpiát megelőzően egy ausztriai nemzetközi versenyen a harmadik helyen végzett.

Edzők: Csernoviczki Csaba, Fábián Béla, Nagy István Levente és Őri Felicián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában