siklottak a jégen

2018.12.19. 07:56

A tatabányai korcsolyázók fantasztikusan szerepeltek Németországban

A Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület (TDKE) fiataljai jól szerepeltek a németországi Inzellben, többen megközelítették egyéni csúcsaikat vagy elérték a világkupa-versenyeken induláshoz szükséges szintidőket.

Kun Attila

A szuper csapat

Forrás: beküldött

Novemberben a németországi Inzellben rendezték a Frillensee Kupa elnevezésű nemzetközi gyorskorcsolyaversenyt, ahol mintegy 200 versenyző állt rajthoz a legkisebbek korosztályától a legidősebbekig. Hazánkat nyolc sportoló képviselte, közülük heten a Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület tagjai. A Héraklész „A” válogatott keretének tagja Malinovszky Lilla, Nagy Alexandra, Rigó Nikolett, Gyurmánczi Dániel és Kun Balázs, míg a Héraklész „B” keretbe Talabér Hanna és Vancsó Rebeka került be a tatabányaiak közül.

Junior-világkupára mennek

Rigó Nikolett 1500 és 3000 méteren megkorcsolyázta a junior világkupa-sorozaton való részvételhez szükséges szintidőt, így a december elején, a lengyelországi Tomaszowban megrendezett első fordulón Kun Balázs mellett ő képviselhette Magyarország színeit a szombathelyi Bejczi Botond mellett. A nyári, hosszan elhúzódó Achilles-sérülésből felgyógyuló Malinovszky Lilla visszatérése is jól sikerült, hiszen 500 méteren elért időeredménye még így is világkupa-szintidőt jelentett, ámbár az első világkupákon való részvétele az elhúzódó alapozó felkészülése miatt még nem lehetséges.

Utóbbi két versenyző a fiatalabbak közé tartozott a mezőnyben, viszont korábban elért időeredményeik alapján a magyar válogatott Héraklész „B” keretébe kerültek. A versenyen elért időeredményeik nagyon biztatóak a jeges versenyszezonra vonatkozóan, hiszen egyetlen nap jeges edzés után épphogy elmaradtak a saját egyéni csúcsaiktól.

A már Budapesten tanuló és jelenleg ott is készülő Nagy Alexandra szintén helytállt, 500 méteren ötödik, 1000 méteren pedig második helyezést ért el.

Gyurmánczi Dániel számára fontos volt a verseny, mert ugyan minden távon rendelkezik a nemzetközi szövetség által előírt világkupa-szintidőkkel, de a magyar szövetség szigorúbb időeredményeit kellett megkorcsolyáznia három távon. Az egyéni legjobb időeredményeitől épphogy elmaradva lett 1000 méteren hatodik, 3000 méteren pedig ötödik helyezett.

Kun Balázs a tavalyi eredményeivel már korábban bebiztosította magát a világkupa-versenyeken való részvételre, számára így edzésjellegű volt a verseny. Ennek ellenére 1500 méteren az előkelő ötödik helyet szerezte meg.

Junior gyorskorcsolyázóink a napokban egyhetes inzelli edzőtáborozásra és versenyzésre utaznak, ahol lehetőségük lesz újabb szintidőket korcsolyázni a világkupa-fordulókra.

A szuper csapat (Fotó: beküldött)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában