renmei

2018.11.30. 07:07

A tatai karatékák Debrecenben és Csákváron is kitettek magukért

A tatai Renmei SE Kyokushin Karate-egyesület kiváló eredményeket ért el a közelmúltban, hiszen Debrecenből és Csákvárról is érmek sokaságával távoztak a tehetséges fiatal versenyzők.

Kun Attila

A tatai Renmei SE Kyokushin Karate-egyesület kiváló eredményeket ért el Debrecenben és Csákváron is.

Forrás: Beküldött fotó

A tatai csapat a közelmúltban Debrecenbe utazott az év utolsó nagyobb országos versenyére. A 35 klub részvételével lebonyolított seregszemlén a Renmei kilenc versenyzővel képviseltette magát Sempai Szabó Kornél vezetésével. Andrikó Balázs küzdelemben most sem talált legyőzőre, így idei hetedik versenyén is az élen végzett.

Mivel Balázs 23 győzelem mellett mindössze egyszer veszített idén, kor- és súlycsoportjában teljesen megérdemelten hódította el a 2018-as egyéni összetett magyar bajnoki címet. Kovács Adrián az egyik mérkőzésén bokasérülést szenvedett, de így is bajnoki címet tudott szerezni. Kovács Kristóf nehezebben jutott el az aranyig, miután a döntőben az ellenfele véletlenül a nyakán találta el. Az orvosok nem engedték tovább a küzdelmet, de a bírók szabálytalan technika miatt az ellenfelet leléptetéssel büntették, így Kristóf végül ugyancsak bajnoki címet ünnepelhetett. Holy Bálint ugyancsak döntőig jutott, ott azonban 5-3 vereséget szenvedett, így meg kellett elégednie az ezüstéremmel. Formagyakorlatban Nagy Varga Kornél és Andrikó Antal ért el komoly eredményt.

Kornél zászlós rendszerben az elődöntőben a későbbi győztestől kapott ki, így a harmadik helyen végzett. Az első éves ifista Antal is bronzéremmel zárta a formagyakorlatot. Ezen a versenyen az egyesület három versenyzője maradt érem nélkül, de nekik sincs miért szégyenkezniük. Sümegh Annának sikerült győztes formagyakorlatot bemutatnia, de a következő körben az ellenfél bizonyult jobbnak és az egyenes kieséses rendszer miatt nem tudott továbblépni. Szelőczei Benjaminnak az egyik legnehezebb ellenfelet sorsolták, akin nem sikerült túljutnia.

Molnár Gergő járt a legrosszabbul. Az első küzdelmében az ellenfele egy olyan szabálytalan fejrúgást mért rá, ami miatt percekig állt a menet. Gergő ennek ellenére folytatta, de a későbbiekben agyrázkódás gyanúja miatt fel kellett adnia a küzdelmeket.

A tatai Renmei SE Kyokushin Karate-egyesület tagjai kiváló eredményeket értek el (Beküldött fotó)

A csapat kezdő versenyzői Csákvárra voltak hivatalosak a Magyar IFK karate szervezet házi bajnokságára. A Renmei 8 versenyzővel indult. A négy legfiatalabb sportolónak lehetősége volt két versenyszámban is kipróbálnia magát. Hárman éltek is a lehetőséggel és két éremmel térhettek haza.

Aranyérmes lett Galambos Bence, ezüstöt nyert Aranyosi Nikolett, míg bronzérmet vehetett át Aranyosi Nikolett, Csete László, Hülcser Krisztián, László Nándor, Zvér Gergő, valamint Zvér Diána és Kása Levente kétszer (utóbbi két versenyző két bronzot nyert).

Címkék#karate

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában