szuper teljesítmény

2018.10.11. 18:10

Remekeltek a dorogi futók a Spar Budapest Maratonon

33 ezer ember vett részt a 33. Spar Budapest Maraton fesztiválon, melyen a Dorogi Futókör Sportegyesület tagjai ledöntötték a korlátaikat.

Kemma.hu

Remekül érezték magukat a dorogi futók a 33. Spar Budapest Maraton Fesztiválon, ahol tizenegy féle versenyszámra nevezhettek. Mindenki megtalálta a felkészültségének megfelelő távot és kihívást. Vegyes céllal érkeztek a versenyre: volt aki egész évben erre az eseményre készült, akadt olyan, aki a maratoni idejét készült javítani, illetve, aki a sérüléséből lábadozva a rövidebb távot választotta inkább.

Részt vettek azok is, akik rutinosan élvezni mentek a versenyt, és a számukra kényelmesen teljesíthető távot futották le. Egy váltó csapat is erősítette a dorogiakat az eseményen. Voltak, akik sajnos sérülés miatt nem tudtak elindulni, ők szurkoltak és buzdították a többieket. A csapat elégedetten viselte a sikeres teljesítésért kapott érmét, a kitűzött célokat mindenki teljesítette.

Október 6-án szombaton a rövidebb távokat rendezték meg. A Landliebe 10 kilométeres versenyen négyen képviselték az egyesületet, a két és fél kilométeres Erste Maratonkát Kottesz Gabriella és kislánya, Dékay Nóri teljesítette megállás nélkül és mosollyal az arcukon.

A Landliebe 10 kilométeres versenyen a dorogiak közül Berényiné Lőrincz Anikó lett a leggyorsabb, 59:51-es idővel. A vasárnapi nap már a hosszú távoké volt. Ezen a napon indultak a 30 kilométeres távot és a várva várt maratoni távot választok egyéniben és váltóban egyaránt. A Real Nature 30 kilométeres futamon Bihari Csilla lett a legeredményesebb dorogi 3:23:36-os idővel, a Tolle UHT Maratonstaféta versenyen a dorogi egyesület Sarpi-Dorog Futófesztivál néven indult. Farkas Bernadett, Preszlikné Mátravölgyi Ágnes, Patkóné Magdi és Tóth László 4:20:23 alatt teljesítette a távot. A Spar Maraton 42 kilométerét leggyorsabban Berky Attila futotta le, 4:24:27-tel.

További eredmények a Dorogi Futókor Facebook-posztjában:

 

Ezek is érdekelhetik