birkózás

2018.09.09. 06:54

Dobogós helyezésekkel kezdték az új szezont a dorogiak

A Dorogi Nehézatlétikai Club birkózó szakosztálya a néhány hónapos nyári szünet után felvidéki szerepléssel kezdte meg az őszi versenyszezont.

W. P.

A Dorogi Nehézatlétikai Club birkózó szakosztálya a néhány hónapos nyári szünet után felvidéki szerepléssel kezdte meg az őszi versenyszezont.

Forrás: Beküldött fotó

A népes csapat a minap a Szlovákiában található Nyárasdra utazott, ahol a Kárpát-medence országaiból érkezett 150 versenyző mérte össze a tudását.

A harmadik alkalommal megrendezett Polgármester Kupán a dorogi fiatalok kimagasló teljesítményt nyújtottak és kitartásuk dobogós helyezéseket ért. A 2009–2010-es korcsoportban, a 22 kilogrammos mezőnyben Góman Kevin, míg a 28 kilogrammosok között Bauer Barnabás szerzett bronzérmet.

A legtöbb utánpótláskorú dorogi sportoló a 2007–2008-as korosztályt képviselte és ők sem okoztak csalódást edzőiknek. A 26 kg-os súlycsoportban Grósz Arnold ezüstérmet, Pleskó Zsanett bronzérmet szerzett. A 28 kilogrammosok mezőnyében szereplő Kovács Edvin szintén a harmadik helyen végzett, a 31 kilogrammos Beták Bartal, valamint a 35 kilogrammos Torda Gergő ezüstéremmel térhetett haza a versenyről. A kategória legnagyobb eredményét Benkő Csanád érte el, aki aranyéremmel zárta a tornát.

A 2005–2006–2007-es korcsoportban négy dorogi fiatal versenyzett: Mede Rajmund a 37 kilogrammosok között harmadik, a 44 kilogrammos Torda Kende második helyen végzett. A 73 kilogrammos súlycsoportban Juhász Márk bronzérmes lett, a 85 kilogrammos Kőrösi László pedig ezüstéremmel zárt. A 2003–2004–2005-ös évjáratban Torda Csanádnak szurkolhattunk, aki a 85 kilogrammosok között harmadik lett, a 100 kilogrammos Bazsó Adolf révén pedig ismét aranyérmet ünnepelhetett a dorogi egyesület. Végül a 2001-2002-es korosztály is szőnyegre lépett, ahol a 85 kilogrammos Kovács Erik és Farkas László egyaránt bronz-, míg a 100 kilogrammos Rajos Richárd aranyérmet szerzett.

A Dorogi Nehézatlétikai Club ezzel a teljesítményével a csapatverseny második helyén végzett, amelyet a házigazda nyárasdi csapat nyert meg. A dorogiak ugyanakkor büszkék lehetnek magukra, hiszen több külföldi ország versenyzőit utasították maguk mögé.

A dorogiak Szlovákiában (Beküldött fotó)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában