vízisport

2018.06.19. 15:22

Csónakházat épít a Sirályok csapata

A Duna-parton időkapszulát helyeztek el a Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület csónakházának leendő helyszínén.

Fenyvesi K.

Időkapszulát helyeztek el

Fotó: Fenyvesi Károly/24 Óra

Az eseményen részt vett, a megjelenteket üdvözölte Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális államtitkára, dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője és Dinnyés István polgármester.

Az ünnepség kezdetére nagyon rákezdett az eső, jól jött vésztartalékként a csoport régi sátra. A hengeres időkapszula tartalmát Sujbert Levente egyesületi elnök sorolta nagyon pontosan.

A jövőnek szóló üzenetben ott van a 24 Óra szerdai lapszáma, amelyben írás jelent meg a Sirályok csapatáról. Jutott hely a helyi önkormányzat Hírmondó újságjának, egy szórólapnak az egyesületről, egy korábbi lábatlani kajakverseny érmének. Két ifjú csapattag, a Madocsi testvérek egy-egy rajza is érdekes időutazásra indult.

Belefért a kapszulába egy gyerekméretű egyesületi póló, illetve fényképekkel, filmekkel töltött pendrive is. A csónakház tervezett átadási határideje október vége. Szintén sirályos hír, hogy a Duna-part egy másik részén az egyesület kialakít egy húsz túrázónak, vízről érkezőnek eső esetén átmeneti menedéket adó házikót.

Időkapszulát helyeztek el
Fotó: Fenyvesi Károly/24 Óra

 

Címkék#Lábatlan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában