Annavölgy

2018.05.05. 15:03

Népszerűvé vált a női foci

A háborús évek kivételével minden évben indítottak férfi csapatot az annavölgyiek a bajnokságban, 2016 óta pedig a nők is megmutathatják, mit tudnak.

W. P.

Az annavölgyi női focisták folyamatosan bizonyítanak a pályán

Az Annavölgyi Bányász Sportegyesület labdarúgó-szakosztályára jellemző, hogy az alapítástól kezdve, a háborús évek kivételével minden évben indítottak férfi csapatot a bajnokságban. A szakosztályt Hidasiné Nánási Nikolett vezeti, aki férjével, Hidasi Milánnal 2016-ban alapította meg a női csapatot.

Az annavölgyi női focisták folyamatosan bizonyítanak a pályán

Kezdetben hat, manapság 20–25 gyermeknek tartanak folyamatosan edzést, akik a nyári időszakban is folytatják a kemény munkát. A megyei női U17-es bajnokságban szerepelnek, ahol az őszi szezont csere nélkül játszották végig. Az összetartó társaság az edzéseken és mérkőzéseken kívül szívesen vesz részt közös kirándulásokon, programokon is.

A megye legvénebbje

1912-ben alapították az Annavölgyi Bányász Sportegyesületet, amely a megye legrégebbi sportklubja. Az egyesület vezetője Jakab József, aki egyben az asztalitenisz-szakosztály első embere is. 2004-ben indultak el a megyei harmadosztályú csapatbajnokságban, amelyben évről évre szebb eredményeket értek el. A legfiatalabb sportoló 12 éves, a legidősebb aktív pingpongozó pedig már betöltötte a 70. életévét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában