szép volt!

2018.04.12. 12:49

Komoly megyei sikerek a bokodi teremkerékpár-bajnokságon

A Bokodon rendezett országos utánpótlás teremkerékpár-bajnokságon a tizenegy számból ötben megyei versenyzők bizonyultak a legjobbnak.

Kun Attila

A kerékpárlabdások küzdelmeiben nagy megyei fölény mutatkozott az országos bajnokság során

Szombaton kerékpárokkal telt meg a bokodi Móra Ferenc Általános Iskola tornaterme, hiszen itt rendezték meg a teremkerékpárosok országos bajnokságát az utánpótlás-korosztály számára.

A kerékpárlabdások küzdelmeiben nagy megyei fölény mutatkozott az országos bajnokság során

A megmérettetésen öt megyei egyesület (Baj KSE, Bokodi SE, Tardosi Hegylakók SE, Tatabánya, Tatai AC) mellett Nógrádból a Romhányi TKSE, míg versenyen kívül a szlovákiai SKC Kolárovo sportolói vettek részt. Az egész napos eseményt a Bokodi SE szervezte Szűcsné Vida Edit elnök és Schön Martin szakosztályvezető irányításával. A megnyitót Csonka László polgármester tartotta.

A két pályára osztott tornaterem egyik felén felváltva versenyeztek a művészi kerékpárosok és a kerékpárlabda művelői, a másikon a bemelegítésre nyílt lehetőség. Hogy a sportág mennyire erős Komárom-Esztergom megyében, azt jól bizonyítja, hogy a művészi teremkerékpár számainak 35 résztvevője közül 15-en képviselték megyénket, bár a legnagyobb, 14 fős küldöttség Romhányból érkezett. A megszerezhető tíz győzelemből végül öt jutott megyei versenyzőnek, ebből négyben a bajiak bizonyultak a legjobbnak és egy arany Tatára is jutott.

Öt számban született romhányi siker, míg a junior lány négyesben a versenyen kívül induló Kolárovo bizonyult a legjobbnak. A kerékpárlabdások mezőnyében hatalmas fölénnyel végzett az élen a Baj első csapata, amely mindegyik mérkőzését nagy különbséggel megnyerve szerzett bajnoki címet. Mint Szűcsné Vida Edittől megtudtuk, az országos bajnokság mezőnyét ketté osztották, a magasabb iskolás korosztályok és a felnőttek mezőnyét Romhány látja vendégül, míg a fiatalabbak versenyének megrendezését Bokod vállalta magára.

A győztesek és a megyei versenyzők eredményei: U9, lány, egyes: 1. Laboncz Anna (Romhány TKSE), 2. Mecséri Rozália (Baj KSE), 3. Kovács-Pataki Borostyán (Baj), 4. Nagy Júlia Mária (Tardosi Hegylakók SE), 5. Kalányosi Laura (Tatabánya). U11, lány, egyes: 1. Takács Tamara (Baj), 2. Mészáros Kármen (Tardos), 3. Kovács-Pataki Bíbor (Baj), 5. Dévald Hanna (Baj), 6. Kiss Dorina (Tardos), 7. Székely Dolli Flóra (Tatai AC). U11, lány, kettes: 1. Kovács-Pataki Bíbor–Takács Tamara (Baj). U9, fiú, egyes: 1. Hugyecz Zekő (Romhány). U11, fiú, egyes: 1. Boskó Bence (Romhány), 4. Beck Zsombor (Bokod), 6. Nagy Benedek (Tardos). Junior lány egyes: 1. Sugta Julianna (Tata), 5. Balogh Anett (Baj). Junior lány kettes: 1. Balogh Anett–Oláh Viktória (Baj). Junior lány négyes: 1. Domin–Kulich–Mihalics–Rákócza (SKC Kolárovo, Szlovákia). Junior fiú egyes: 1. Stvorecz Botond (Romhány). Junior fiú kettes: 1. Hajduk Olivér–Stvorecz Botond (Romhány).

Kerékpárlabda: 1. Baj I., 2., Tata II., 3. Tata I., 4. BSMC II., 5. BSMC I., 6. Baj II.

Hatalmas megyei fölény

Kerékpárlabdában országos szinten nincs komoly ellenfele megyei csapatainknak. Jelenleg Bajon a legerősebb a szakág az egész országban. – A községben 1994 óta foglalkozunk kerékpárlabdával. A szakosztálynak jelenleg 36 sportolója van a még nem versenyző fiataloktól a felnőttekig – tudtuk meg Ruttner Viktor baji játékostól-játékvezetőtől. Tatán Árendás Tamás vezetésével 2014 óta foglalkoznak szakosztályi szinten kerékpárral. Mint megtudtuk, hazánk versenyzőinek 90 százalékát a Baj KSE és a Tatai AC adja. A bokodi ob-re a 12 versenyzőből 8 megyei volt és érmet is csak a Baj és a Tata versenyzői nyertek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában