a nagyok

2018.03.19. 19:18

Az Eb-részvétel volt a tét a csolnoki országos szumó bajnokságon

Április végén Bulgáriában rendezik meg a szumó Európa-bajnokságot, aminek kvalifikációs versenyét hétvégén tartották Csolnokon.

kemma.hu

A szumó Európa-bajnokságon Forgó Fruzsina (pirosban) is küzdőtérre lép

A hétvégén rendezték meg az országos szumó bajnokságot, amely kvalifikációs verseny is volt egyben a kontinensbajnokságra.

A szumó Európa-bajnokságon Forgó Fruzsina (pirosban) is küzdőtérre lép

Ancsin László Magyar Szumó Szövetség elnöke szerint ütős csapat formálódik az Európa-bajnokságra. Elmondta azt is, hogy az Eb-n küzdőtérre lép a legutóbbi Világjátékokon indult Forgó Fruzsina és Makai Erika is.

– Rajtuk kívül tehetséges újoncok is bemutatkozhatnak a felnőtteknél és az U21-es, valamint az U23-as korosztályban. A hétvégi csolnoki magyar bajnokságon egyébként több olyan versenyző is küzdőtérre lépett, akiket korábban ebben a sportágban nem láthattunk, így mindig jól jön a vérfrissítés – összegezte az elnök.

A 2018-as szumó Európa-bajnokság április 27-én kezdődik a bulgáriai Plovdivban, ahol várhatóan 20-22 fős válogatottal indulnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában