gyász

2018.01.29. 19:19

Elhunyt Fellegi István, a Dorogi FC legendás fedezete

Hosszas betegség után, 80 éves korában elhunyt Fellegi István labdarúgó, az Dorogi FC örökös tagja, okleveles bányagépész és bánya-villamossági üzemmérnök.

kemma.hu

Fellegi István a felső sorban jobbról az első

Forrás: Wikipedia

Fellegi István 1937. július 21-én született Dorogon. Eredeti családneve Ferpász volt, amelyet pályafutásának kezdetén változtatott meg. Hivatását tekintve okleves bányagépész és bánya-villamossági üzemmérnök, diplomáit a Nehézipari Műszaki Egyetem Bányamérnöki és Üzemmérnöki Karán szerezte.

Labdarúgó pályafutását a Dorogi Bányász kölyökcsapatában kezdte az 1950-es évek elején. A felnőttcsapatban 1957-ben mutatkozhatott be a Szeged elleni 2:0-s dorogi győzelmet hozó mérkőzésen. Tehetségének köszönhetően hamarosan utánpótlás-válogatott, valamint az NB I.-es dorogi csapat stabil tagja lett. Az idők során fedezetpárjával, Prohászka Jánossal olyannyira összeszoktak, hogy kettősüket a világ legjobbjai között emlegették – nemcsak hatékonyak, de technikásak is voltak, ráadásul a pályán kívül is az egyik legjobb barátok voltak.

Fellegi István a felső sorban jobbról az első
Forrás: Wikipedia

1957-1968 között 208 alkalommal szerepelt a dorogi csapatban. Tagja volt minden idők legjobb dorogi csapatának, amely a vidék legjobbja lett 1963-ban, egy évvel azelőtt pedig az év játékosa lett a posztján. 2001-ben a Dorogi FC Örökös Tagja címmel tüntették ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában