retro

2017.12.26. 14:31

Harminc évvel ezelőtt még egészen más volt a tatabányai futball

Négy tatabányai labdarúgó is bekerült a sportnapilap őszi álomcsapatába – fájdalom, 30 évvel ezelőtt...

kemma.hu

Négy ponttal maradt le a bajnoki címről a Tatabányai Bányász az 1987/88-as szezonban

Forrás: labdarugas.cimpa.hu

A Nemzeti Sport minden őszi szezont követően a lap tudósítóitól kapott osztályzataik alapján rangsorolja a első osztályban pályára lépő labdarúgókat. Így történt ez 1987-ben is, és Komárom-Esztergom megyei szemmel igencsak szívdobogtató egy pillantást vetni az 1987/88-as idény őszi válogatottjára – abban ugyanis négy tatabányai játékos is helyet kapott.

A szaklap csapatába a balbekk Szalma József, a középpályás Moldván Tibor, és két csatár, Kiprich József és Plotár Gyula került be a Bányász labdarúgói közül. Hogy ez mennyire kiemelkedőnek számított, azt jól jelzi az is, hogy a '88 tavaszán négypontos előnnyel bajnoki címet szerző Budapesti Honvédot mindössze a jobbhátvéd Sallai Sándor képviselte a szezon első felének legjobbjai között.

Négy ponttal maradt le a bajnoki címről a Tatabányai Bányász az 1987/88-as szezonban
Forrás: labdarugas.cimpa.hu

A Temesvári Miklós által irányított Tatabánya egyébként a legtöbb gólt szerezve a második helyen végzett az NB I.-ben. Az volt az utolsó idény, amikor a bányászváros szurkolói csapatuk dobogós helyének örülhettek az első osztályban...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában