autósport

2017.10.10. 18:41

Hernádi László a nehézségek ellenére is remekelt az Eb-n

A szlovén és a horvátországi futammal véget ért az autósok Európa-bajnoki sorozata. Egy másik versenyen azonban első helyezés is „kinéz” a tatai autóversenyzőnek.

Petrik J.

– Szlovéniában győztünk, Horvátországban pedig az értékes második helyet szereztük meg – emelte ki a tatai pilóta, Hernádi László. – A 12 futamos Eb-n csupán négy versenyen tudtunk rajthoz állni. A három első és egy második helyezéssel az év végi összetett 10. helyén zártunk.

Az Európa Kupa versenysorozatban az utolsó előtti ausztriai versenyig vezető pozícióban álltak Hernádiék. A rendkívül gyors osztrák pálya nem kedvezett azonban az autójuknak, így egy bravúros harmadik helyet sikerült megszerezniük. A sorozat utolsó, Németországban megrendezett futamán ismét nem tudtak rajthoz állni, így a versenyszezon végére összetett harmadik helyére csúsztak vissza olasz és osztrák vetélytársuk mögé.

– A versenyek közül még kettő nyitott – említette meg László – A hegyi Közép-Európa Zóna sorozatból már csak egy olasz viadal van hátra. Ebben jelenleg a bronzérmes pozícióban állunk. A Közép-Európa Szlalom Zóna versenysorozatban még két verseny vár ránk. Itt mi vezetjük a mezőnyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában