futás

2017.08.05. 08:05

Hőségriadó és UV-veszély: mindjárt rajtol a Minimarathon

Bár az éjszakai zivatarok hoztak némi enyhülést, még mindig kettes fokú hőségriadó van érvényben, ami nem a legjobb hír a Tatai Minimarathon indulóinak.

kemma.hu

Minimarathon: forró versenyre számíthatunk.

Fotó: Hagymási Bence

Elmondásuk szerint olvasóink többsége nem bánja a nagy meleget, ellenben a tizenegy órakor rajtoló Tatai Minimarathon indulói már kevésbé örülhetnek a várható hőségnek. Az időjárás előrejelzés alapján az esti zivatarok csak rövid ideig tartó enyhülést hoztak, a hőségriasztás pedig hármas fokozatról mindössze kettesre módosult Komárom-Esztergom megyére. Az időjósok 27 fok feletti napi középhőmérsékletet és erős UV-sugárzást jeleznek.

Nemcsak a szervezők tesznek meg mindent a Minimarathon indulóiért, de a közismert helyi futó, Crisan Marius és az esztergomi ultrabajnok Maráz Zsuzsanna tanácsaikkal segítik a kezdő sporttársakat. Az elmúlt években már futottak harminc fok feletti hőségben a maratonisták, a kérdés az, vajon most megdől-e az eddigi melegrekord?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában