comedium corso

2018.05.22. 07:21

Négy napig a kultúra honi központja volt Esztergom

Koncertek, színházi produkciók, ételkülönlegességek várták a Comedium Corso Utcaszínház és Kortárs Művészeti Fesztiválra kilátogatókat.

Walczer Patrik

A pénteken kezdődött rendezvény minden korosztály számára kínált szórakozási lehetőségeket. A Mindszenty téren felállított nagyszínpad minden nap kora délutántól vonzotta a látogatókat, ahol az elmúlt napok alatt megfordult a The Carbonfools, az Azúr, a Zion Refresh, az Irie Maffia, a Mistery Gang, a Komárom-Esztergom megyei Primrose Paradise és a Neoton Família is. Az Erzsébet parkban lemezlovasok keverték a zenét az All In Music Sziget színpadán, amelynek szomszédságában a gyermekek számára mini vidámparkot építettek.

Szombaton a Katona István utcában elkezdődtek a kulturális programok. Az esztergomi Babits Mihály Kamaratársulat is a fesztiválra időzítette legújabb ősbemutatóját. Vörös István: Hruscsov pincére voltam című, Kaj Ádám által rendezett darab a hatvanas évek Prágájába kalauzolta el a vendégeket. Az este folyamán a Csavar Színház Csokonai Vitéz Mihály: Dorottya című vígeposzát mutatta be.

A fesztivál harmadik napján ismét hírességek lepték el a várost. A Könyvtári beszélgetések vasárnapi vendége Nemere István író volt, aki nemrég jelentette meg hétszázadik kötetét. Később az RS9 Színház, majd Pindroch Csaba szórakoztatta a közönséget.

Az Irie Maffia is nagy sikert aratott Esztergomban
Fotó: Walczer Patrik

A szervezők jóvoltából hétfőn a közélet, a kultúra és a sport is megjelent a Katona István utcai színpadon. Georg Spöttle biztonságtechnikai szakértő mellett Suhajda Szilárd hegymászó osztotta meg legújabb kalandjainak érdekességeit. A későbbiekben Dió, a hidlap.hu bloggere és a L’art pour L’art Társulat best of produkciója következett.

További részletek a 24 Óra május 22-i számában.

Címkék#Esztergom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában