valami amerika

2018.01.16. 14:04

Márciusban ismét világsztárok szántják fel a Roxxy színpadát

A hatalmas sikerű L. A. Guns-koncert után újabb világhírű zenekarokat lát vendégül Tatabánya legrockosabb szórakozóhelye.

kemma.hu

Forrás: Facebook/Enuff Z'Nuff

November 6-án egy igen emlékezetes bulit csapott Tatabányán a Guns N’ Roses alapító gitárosa, Tracii Guns és zenekara. A koncert létrejötte Varga Norbertnek volt köszönhető, aki már akkor belengette a folytatás lehetőségét. Ez szerencsére nem is váratott sokat magára: a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulójának két ismert csapata, a BulletBoys és az Enuff Z'Nuff látogat megyénkbe, akik előtt egy viszonylag friss, de veterán rockarcokból álló formáció, a Los Angeles-i Venrez fogja megadni az alaphangot.

– Szerencsénk volt, ugyanis Enuffék jelentkeztek be nálunk – árulta el a Kemma.hu-nak Varga Norbi. – A csapat ugyanis ugyanahhoz a menedzsmenthez tartozik, mint az L. A. Guns, és a menedzserük írt ránk, hogy szívesen eljönnének.

A basszusgitáros Chip Z'Nuff vezette Illinois-állambeli banda legnagyobb sikereit a 80-as évek legvégén, a glam hullám tetőfokán érte el: ez volt az a korszak, amikor a hasonlóan rádióbarát rockmuzsikát játszó zenekarokat szinte azonnal szárnyai alá vette egy nagy kiadó. Chipék azonban zenéjük minőségével rá is szolgáltak a bizalomra, és minden dicséretet megérdemelnek azért is, mert az aranyévek elmúlta után, a kilencvenes években sem oszlottak fel, hanem az árral szemben úszva is folyamatosan készítettek lemezeket, bár a régi sikereket nem tudták velük megközelíteni. Sajnálatos módon az énekes Donnie Vie nem turnézik a csapattal, így élőben a mikrofonállvány mögött is Chip áll.

Nemcsak ők érkeznek azonban márciusban: a BulletBoysra valószínűleg ugyancsak sokan kíváncsiak lesznek. A csajmágnes énekes, Marc Torien bandája nagyjából az Enuff Z'Nuff-fal egy időben tűnt fel, debütáló lemezük pedig aranylemez lett az Egyesült Államokban (ez 500 ezer eladott példány után jár). A tagcserék azonban sosem kerülték el az együttest: a BulletBoysban a Los Angeles-i glamrock-zenészek krémje megfordult már az évek során, és a Roxxyba is új dobossal, Anthony „Tiny” Biusóval érkeznek.

A buli jegyárai még nem ismertek, de a hard rock szerelmesei és a nosztalgiázni vágyók helye egyaránt a Roxxyban lesz március 27-én, a veterán amerikai glamsterek forró hangulatú szeánszán.

(Nyitókép: Facebook/Enuff Z'Nuff)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában