jókai

2018.10.13. 06:49

32 új olvasót hozott a könyvtári program

Az idén is színes programokkal csatlakozott az Országos Könyvtári Napokhoz Komáromban a Jókai Mór Városi Könyvtár.

Nagy T.

Az idén is színes programokkal csatlakozott az Országos Könyvtári Napokhoz Komáromban a Jókai Mór Városi Könyvtár.

Forrás: komarom.hu

A bibliotékában minden korosztály megtalálta a számára legkedvesebb programot. A gyermekrészlegen egyebek mellett időszaki kiállítás nyílt, valamint irodalmi vetélkedőn vettek részt a kisdiákok.

Csütörtökön közös alkotásra várták a baba-szerda látogatóit, emellett Janka Ferenccel, a Szőnyért Cselekvők Köre vezetőjével tehettek virtuális sétát a „Kincsek a város alatt, múltbeli érdekességek Komáromból” elnevezésű előadáson az apróságok.

A felnőtt részlegben Zalka Imre fotográfus vetítéssel egybekötött előadásával indult a program, szerdán pedig Sáfrány Piroska mentőtiszt Életleckék elnevezéssel, sorsfordító és tanulságos történeteket mesélt az érdeklődőknek. Csütörtökön Dobiné Samu Gabriella pszichológus, családterapeuta adott gyakorlati tanácsokat kis- és nagycsaládosoknak, pénteken pedig családi activityvel készültek a szervezők, melynek nagy sikere volt.

Vasárnap délelőtt Győrfi Mónika tartott bábelőadást Nagymamáink meséiből, délután pedig Murányi Sándor Olivér íróval Deák Anikó beszélgetett medvelesről, kalandról, erdélyi tájakról és az irodalomról. Muhi Orsolya a Jókai Mór Városi Könyvtár vezetője elmondta, hogy a felnőtt részlegen összesen 125-en, a gyermekrészlegen pedig 171-en vettek részt a programjaikon.

– Továbbra is szeretnénk emelni a látogatók számát, ezért csatlakoztunk ismét az országos rendezvénysorozathoz. Reméljük, hogy sikerült azokat az érdeklődőket is megszólítanunk, akik eddig nem jártak még könyvtárban vagy legalábbis nem rendszeres olvasók és könyvtárhasználók – emelte ki Muhi Orsolya.

(Borítókép: komarom.hu)

Címkék#olvasni jó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában