bemutató

2018.10.17. 07:24

Könyv jelent meg a reformáció 500. évfordulója alkalmából

Szerdán mutatták be Komáromban a Forrásaink a reformációról – Dokumentumok az MNL Komárom-Esztergom Megyei Levéltárából című kiadványt.

N. T.

Forrásaink a reformációról – Dokumentumok az MNL Komárom–Esztergom Megyei Levéltárából címmel jelent meg a kiadvány , melyet a közelmúltban mutattak be a Jókai Mór Városi Könyvtárban. A megjelenteket Muhi Orsolya könyvtárigazgató köszöntötte, a kötetet pedig dr. Wencz Balázs, a Komárom-Esztergom Megyei Levéltár igazgatója mutatta be.

Az igazgató elmondta, hogy a reformáció 500. évfordulójának tiszteletére számos program valósult meg megyénkben, egyebek mellett egy vándorkiállítás, amely a MNL 21 tagintézményének anyagaiból állt össze.

– A most bemutatott könyv a reformáció születésének 500. évfordulójának alkalmából jött létre. A kiadványra már 2015 óta készültek a tagintézmények és gyűjtötték össze az írásos emlékeket – tette hozzá.

A könyv csak a megyei levéltári anyagokból áll össze, így Komáromból kevés anyag van benne, hiszen azokat Nyitra­ivánkán vannak – mondta dr. Wencz Balázs. A kiadvány a Magyarország kormánya által létrehozott Reformáció Emlékbizottság támogatásával a Reformáció MNL projekt keretében valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában