biennálé

2018.03.18. 19:39

A tatabányai tárgyszerkesztő képzőművész alkotását a kecskemétiek is megcsodálhatják

Varga-Bencsik József Az egyszarvú és a lányka című alkotását is kiállították a kecskeméti Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálén.

Kemma.hu

Kecskeméti kiállításon a tatabányai alkotó munkája

Forrás: Beküldött fotó

A magát csak tárgyszerkesztő képzőművésznek nevező Varga-Bencsik József tatabányai alkotó legújabb munkája, Az egyszarvú és a lányka is bekerült a kecskeméti biennálé anyagába.

Idén rekordszámú jelentkező volt a kilencedik alkalommal éltre hívott művészeti seregszemlének: 236 művész 234 alkotást vagy sorozatot adott be, amiből a zsűri összesen 126 alkotó 125 művét, sorozatát javasolta kiállítani és a katalógusban megjelentetni – mondta el a baon.hu-nak ifj. Gyergyádesz László művészettörténész, a biennále alapító kurátora, a Kecskeméti Katona József Múzeum Képzőművészeti Gyűjteményének vezetője.

A tematika ezúttal a hét főbűnnek nevezett vícium, vagyis rossz szokás, káros szenvedély, bűnös készség volt, amelyek a Szentírás szerint a szívből származnak, és a test kívánsága, a szem kívánsága és a világ kevélysége táplálja őket, ellenszerük pedig a lélek gyümölcsei.

Varga-Bencsik József alkotása

A kiállítás május 27-ig tekinthető meg, keddtől vasárnapig 10–17 óra között a Cifrapalotában.

 

 

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában