színház

2018.06.24. 11:29

Díjeső a Jászaiban

A Jászai Mari Színház évadzáró ülésén a hagyományoknak megfelelően díjazták a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó művészeket.

Körtvélyfáy Dina

A Jászai Mari Színház évadzáró ülésén a hagyományoknak megfelelően díjazták a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó művészeket.

Fotó: Dallos István/24 Óra

A közönség szavazatai alapján az évad legjobb előadása Bolba Tamás, Szente Vajk és Galambos Attila darabja, a Csoportterápia lett, Simon Kornél rendezésében. Az évad legjobb színésznőjének járó díjat Danis Lídia, az évad legjobb színészének járót pedig Mikola Gergő vehette át. A társulat szavazatai alapján, szavazategyenlőség mellett Danis Lídiának és Bakonyi Csillának az évad legjobb női, Kardos Róbertnek pedig az évad legjobb férfi alakításáért járó Jászai-gyűrű díjat adták át.

Kardos Róbert úgy fogalmazott, a saját társulattól kapott elismerés mindig meghatja az embert. Azt, hogy ezt a díjat pedig már másodszor is megkapta, felfoghatatlannak tartja. Hozzátette, minden előadásra büszke, de különösen fontosak voltak neki A mi osztályunk és a Játék a kastélyban című darabok. Színésztársai munkáját is méltatta, mondván, színházat nem lehet egyedül „csinálni”.

– Ha feltesszük azt a kérdést, mi a színház feladata, a válasz: a közönségért dolgozunk – mondta Mikola Gergő. – Ennél csodálatosabb visszajelzést elképzelni sem tudok, mint amit ma kaptam tőlük. Bátor évadon vagyunk túl, a darabválasztások terén komolyat vállalt színházunk. A nézők reakciójából úgy tűnik, jó útra léptünk, ezt folytatjuk majd a következő esztendőben is.

Bakonyi Csilla arról beszélt, szíve szerint tizenkét gyűrűt osztott volna ki a társulat tagjai között, mert mindenki emberfeletti teljesítményt nyújtott. Az elmúlt évet tanulságosnak nevezte, rengeteg feladatot kapott.

– A mi osztályunk után beültünk a tárgyalóterembe, a Tizenkét dühös ember és a Terror is ezen a helyszínen játszódik. Különösen érdekes volt, mikor jogászok tekintették meg utóbbit. Volt egy hölgy, aki külön írt a társulatnak egy hosszú, részletes levelet róla, szívmelengető volt olvasni a sorait. Örülnék neki, ha valamilyen úton-módon még előadhatnánk. Az öldöklés istene című produkcióba is beállhattam, hihetetlen élmény volt és jövőre is játsszuk még.

Danis Lídiának mindkét elismerés nagyon jólesett.

– Ha az ember díjat kap, akkor boldog. Megható, hogy a közönség szeret és szavazott rám. A társulati díj azért fontos, mert a kollégáim is egyetértenek ezzel – hangoztatta Danis Lídia – Fontos, üzenettel bíró előadásokon vagyunk túl. Kalandos, izgalmas évet zártam, sok új rendezővel dolgozhattam együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában