néphagyományok

2017.10.18. 07:04

Fölszállot a Páva: hamarosan kiderül, ki jutott tovább a megyéből

Az idei évben újra felnőttek jelentkezését várják a közmédia tehetségkutatójában, amelynek Komárom-Esztergom megyei válogatóját november 3-án vetítik.

MTI

Az MTVA tájékoztatása szerint a Hagyományok Házával közös műsorukban továbbra is 4 kategóriában állnak a zsűri elé: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncospárok; néptáncegyüttesek.

2017-ben ismét a felnőtteké a színpad. Több mint ezer jelentkező mérette meg magát idén is a népzenei és néptánc tehetségkutató területi válogatóin. A szarvasi és a fővárosi eseményről készült filmeket október 27-én, a keszthelyi és tatabányai fordulókat november 3-án, a hajdúböszörményi és az erdélyi Mikházán forgatott adásokat pedig november 10-én este láthatják a Duna Televízió nézői. A válogatófilmek végén kiderül, hogy kik a továbbjutók, azaz mely 48 produkcióval találkozhatnak a nézők az élő adásokban.

Berecz István, aki az első évadból győztesen távozott, a gyermekek számára kiírt évadokban pedig zsűritagként köszönt vissza, most Kacsó Hanga Borbálával az ötödik évad promóciós kampányát segíti. Még mindig a Pávában látja azt az utat, amelyen járva a legszélesebb közönségnek, a leghitelesebben juttathatja el a hagyományos műveltség mai, élő arcát, miközben maga is gazdagabb lesz.

– Ha valakivel csak egy nótát is elénekelsz közösen, arra már másképpen tekintesz. Kapcsolat, szinte érzelmi viszony alakul ki. Egy együtt töltött évad alatt pedig már őszinte barátságok, s talán örök szövetségek köttetnek – mondta el Berecz István.

A Fölszállott a páva zsűrijének elnöke ezúttal is Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze. Idén is szerepel a bírálók között Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes és Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa. Visszatér a zsűribe Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, és Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus is.

 

 

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában