Családi programok

2024.06.28. 11:17

Ingyenes programokkal várják a családokat a Víz Zene Virág fesztiválon

Családi programokkal is várják az érdeklődőket az országos hírű tatai fesztiválon. A Víz Zene Virág idén is lesznek ingyenes gyermekprogramok.

Kemma.hu

Hazánk legnépszerűbb zenekaraival, fellépőivel, vásárral, tűzijátékkal, valamint különleges és színes kulturális-, virág-, sport- és gyermekprogramokkal vár mindenkit a 31. Víz Zene Virág Fesztivál június 28. és 30. között Tatán.

Családi programokkal is várják az érdeklődőket az országos hírű tatai fesztiválon. A Víz Zene Virág idén is lesznek ingyenes gyermekprogramok.
 A családosok nagy örömére lesz állatsimogató ősi mesterségek bemutatója is az idei Víz Zene Virág Fesztiválon 
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Jakab Jácint fesztiváligazgató a Kemma.hu-nak elmondta, hogy idén is nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy színvonalas programokkal készüljenek a családok számára. 

Az Alma együttes is jön a Víz Zene Virág fesztiválra

 – A 30 éves hagyományokat tiszteletben tartva, új alapokra helyezve, egy olyan szerethető fesztiválban gondolkodunk és tervezünk, amely reményeink szerint minden korosztálynak megfelelő élményt fog nyújtani – jelentette ki a fesztiváligazgató. Hozzátette: igyekeztek olyan programot összeállítani, amely tényleg minden korosztálynak szól.
– A családok részére egy teljesen ingyenes, kvázi, tatai családi szigetet fogunk létrehozni, ahol a családosok, nagy családosok, a gyermekeikkel egész nap a játék birodalmában jól érezhetik magukat. A mesehősök mellett színes foglalkozásokon és gyerek koncerteken vehetnek részt. Lesznek ugrálóvárak, különböző bemutatók, kézműves foglalkozások vagy éppen a kacsa futam, de gyerek koncertekkel is készülünk. Érkezik hozzánk az Alma együttes vagy éppen Kovácsovics Fruzsina. A családosok nagy örömére lesz állatsimogató ősi mesterségek bemutatója, vízi karnevál, tűzijáték és sok-sok látványos vizes program – sorolta a családi programokat Jakab Jácint. 

Családi programokkal is várják az érdeklődőket az országos hírű tatai fesztiválon. A Víz Zene Virág idén is lesznek ingyenes gyermekprogramok.
A térség legvirágosabb fesztiválját szeretnék a szervezők idén létrehozni
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A főszervező hangsúlyozta, az eseményüknél fontos szerepet játszott, hogy megfizethető árakkal várják az érdeklődőket. Éppen ezért a vendéglátósoknak és a kereskedőknek ársapkát szabnak meg. A szervezők az eseményen bevezetik a fesztivál kártyát, valamint a környezettudatosság jegyében repohár rendszert is fognak alkalmazni. Nagy hangsúlyt fektetnek a szelektív hulladékgyűjtésre, és sokat fognak beszélni a víz fontosságáról is.

– A térség legvirágosabb fesztiválját szeretnénk idén létrehozni. Ehhez vártuk tulajdonképpen azokat a kisboltokat, virágkötőket, támogatókat, akik ehhez szívesen csatlakoznának virággal, cserepes virággal, egyéb díszítéssel, akár egy kapunak a feldíszítésével is. Mindemellett virágkötő workshoppal is készülünk, virágkötő versenyt is szeretnénk. Amennyiben lehetőségünk lesz, szeretnénk az egész fesztivált tényleg teljes pompájában virággal
beborítani – tette hozzá a szervező. 

Víz Zene Virág
A vendéglátósoknak és a kereskedőknek ársapkát szabnak meg
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Kedvezményes belépő

Jácint kiemelte, a helyi lakosok Tata-kártya birtokában lényegesen kedvezőbb áron látogathatnak ki a fesztiválra, így érdemes lesz azokat kiváltani. 

– A következő tíz éveben az a célunk, hogy legalább napi tízezer főt számláljunk. Vannak még a fesztivál területen olyan részek, amelyek kiaknázatlanok, illetve ahol régebben is voltak nagy színpadok. Ha nem is idén, de jövőre mindenféleképpen ezeket a területeket is szeretnénk nagy előadókkal, programokkal, akár színházi programokkal és musical estekkel, kulturális műsorokkal megtölteni, hogy a Víz Zene Virág Fesztivál újra egy összművészeti, zenei és kulturális, nagy családi fesztivál legyen – tekintett előre Jakab Jácint, aki kiemelte, hogy új látványosságként egy 30 méter magas óriáskereket is felállítanak a Tatai-vár bejárata előtt a régi rendelőintézet parkolójában. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában