Fesztivál

2024.06.26. 10:36

Nemzetközi operettfesztivált rendeznek Révkomáromban

Az Operettszínház és a Magyar Zenés Színház szólistáinak szereplésével rendezik Révkomáromban a LehárFesztet augusztus 29. és 31. között - közölték a szervezők az MTI-vel.

Kemma.hu

A fesztiválra készülő zenés színházi előadások mellett a programot filmvetítések, kiállítások és felvonulások színesítik. A Klapka téren augusztus 29-én veteránautó-bemutatóval kezdődik a programsorozat, az Európa-udvarban gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket. A Tiszti pavilonban egy zenés életrajzi mű, Az örök primadonna, Honthy Hanna kerül színre, miközben az udvaron Lehár Ferenc életét és munkásságát bemutató kiállítással találkozhatnak a látogatók. A Tátra moziban Az Operettkirály című életrajzi film nyújt betekintést a zeneszerző olykor regénybe illő életébe.

A Tiszti pavilon Amfiteátrumában Kékkovács Mara és Faragó András Kálmán Imre szerelmeiről szóló, Az asszony összetör című előadással készül. Az előadást követően a Magyar Zenés Színház művészeinek tolmácsolásában kerül színre a Szögény Dankó Pista című darab. Az előadás címszerepét Jenei Gábor játssza, a további szerepekben pedig többek között Kállay Bori érdemes művészt, Kokas Lászlót, Bodor Szabinát, Denk Viktóriát, Bozsó Józsefet, valamint Fehérvári Pétert láthatja a közönség. A fesztivál második napján a kicsik elmélyedhetnek a hangszerkészítés rejtelmeiben, valamint bepillantást nyerhetnek egy zenés előadás megszületésének titkaiba.

Révkomárom utcáin ezután tánc- és viselettörténeti bemutatókkal találkozhatnak a városba látogatók az Újhold régi zene- és táncegyüttes jóvoltából. A Tiszti pavilonban 16 órától a szakmai Szinetár Miklós, az esemény fővédnöke az elmúlt évtizedek nagy zenés színházi pillanatairól beszélget Lengyel Emesével. Az Amfiteátrumban a tavaly nagy sikert arató Magic Melodies musicaltrió szórakoztatja a hallgatóságot. 

Az estét nagyszabású operett- és musicalgála zárja az Amfiteátrumban a Dunakeszi Szimfonikus Zenekarral, Farkas Pál vezényletével. A LehárFeszt egy délelőtti agapével végződik augusztus 31-én, ahol a résztvevők kötetlen beszélgetés keretében kóstolhatják meg híres zeneszerzőink kedvenc ételeit. 

Az eseményt a több mint egy évtizedes múltra visszatekintő Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezte. A társulás 2012-ben alakult meg Révkomáromban, célja Lehár Ferenc szellemi örökségének megőrzése, ápolása, szellemiségének terjesztése. A programot az Európai Unió társfinanszírozásával az Interreg Magyarország-Szlovákia Program Kisprojekt Alapja támogatja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában