Előadások

2024.06.27. 12:17

Meghirdette új évadát a Komáromi Jókai Színház

Megtartotta évadzáróját a Komáromi Jókai Színház. A gútai Vermes tanyára kitelepült rendezvényen a színház vezetése egyben az új évadot is meghirdette.

Kemma.hu

Az évadzárón az is kiderült, ki kapja a Ferenczy Anna-díjat, amelyről a Komáromi Jókai Színház társulata dönt.

Szebellai Dániel vehette át a Jókai-színház elismerését, a Ferenczy Anna-díjat
Szebellai Dániel vehette át a Jókai-színház elismerését, a Ferenczy Anna-díjat
Fotó: Komáromi Jókai Színház / Forrás: beküldött

Gál Tamás, a színház igazgatója bevezetőjében elmondta: nagy sikernek tartja, hogy az elmúlt években  3 új felnőtt bérletet sikerült sikerült létrehozni. Ma megközelítőleg 1640 bérletese van a színháznak, az utolsó évadban 300-zal nőtt a számuk. 

A 2023/24-es szezont egy évvel ezelőtt Tükrök évada címmel hirdette meg a Komáromi Jókai Színház. A főbb eseményeket Varga Emese dramaturg, a színház művészeti vezetője foglalta össze, kiemelve, hogy művészi szempontból kihívásokkal teli, igényes és sikeres időszakot tud maga mögött a társulat. Bertolt Brecht és Kurt Weill Koldusoperája, Klaus Mann Mefisztója, Móricz Zsigmond Úri murija és a Daniel Majling Föltámadása úgy szakmailag, mint a nézők visszajelzései alapján sikert aratott. A saját bemutatók mellett a veszprémi Petőfi Színház és a Csavar Színház produkcióját, St. Germain Táncórák című színművét is bérletben kínálta a komáromi színház: Gál Tamás rendezésében Kiss Szilvia és Szabó Viktor szerepelt, így szinte „sajátnak” tekinthető az előadás, emellett az évad kifejezetten nagy, sok szereplőt, igényes színpadi megoldásokat felvonultató bemutatói mellett a kétszereplős darab a kiutazások lehetőségét is megteremtette.

A Jókai-évhez is csatlakoznak

A 2024/25-ös évadot Színezd újra! – Klasszikusok mai szemmel mottóval hirdette meg a Komáromi Jókai Színház. Shakespeare A windsori víg nők című komédiáját a a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal együttműködve mutatják be Komáromban. Stanislaw Ignacy Witkiewicz Hőbörgő János Mátyás Károly című abszurdját Gardenő Klaudia rendezi. A Jókai-év programsorozatához egy kevésbé ismert, ám annál „komáromibb” regény, Az elátkozott család színpadi adaptációjával csatlakozik a Jókai Színház. Az évadot Woody Allen vígjátéka, a Játszd újra, Sam! Zárja.

A kassai Thália Színház Molière Tartuffe-jével vendégszerepel Komáromban decemberben. Az új évadban a gyermeknézőknek Szabó Magda mesejátékából, a Tündér Lalából készül friss színpadi változat. A színház a szokásos partnerekkel együttműködve idén is megrendezi a Bérletek Éjszakáját: augusztus 28-án várják a komáromi közönséget az új évadot népszerűsítő programokra.

Az évadzárón adták át a Ferenczy Anna-díjat: a színház dolgozóinak szavazata alapján az évad kiemelkedő színészi teljesítményét nyugtázó „házi elismerést” Szebellai Dániel vehette át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában