Vizuális élmény

2024.06.13. 12:19

Emlékező Bánhida fotókiállítás a Puskinban

A Bánhidai Fotóklub tagjainak látható egy különleges kiállítása június 23-áig a Puskin Művelődési Házban.

Kemma.hu

TATABÁNYA Az 1996-ban alakult klub 2017 óta a Puskin művészeti csoportjaként működik. A városrészt egészen egyedi módon bemutató alkotók fekete-fehér és színes képei jól kiegészítik egymás: az épített környezetből kimagasló templomtorony, a keresztek, vagy az ipari környezetet is bemutató fotók mellett egyedi homlokzatok is megihlették a klub tagjait.

Az Emlékező Bánhida című kiállításról Tarjáni Antal erdőmérnök, fotóművész, klubvezető gondolatai olvashatóak a tárlat mellett. Szamódy Zsolt Olaf, Balogh Rudolf-díjas fotóművész, művészeti vezető, a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagjával együtt több csoportos és egyéni kiállítást szerveztek a vármegyében. Kollekciójukkal 1998-ban elnyerték a XV. MAFOSZ Kaposvári Szalon Fődíját, emellett rendszeresen vesznek részt hazai és nemzetközi pályázatokon. Tarjáni Antal is a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja, s annak felügyelő bizottságába is beválasztották, 2002-től pedig elnöke, Szamódy pedig 2002-től a szövetség első vidéki elnökeként tevékenykedik. A klub tagjai 2005 körül iskolai és munkahelyi elfoglaltságok miatt szétszéledtek, 2016-ban szervezték újjá magukat, azóta rendszeresek a bemutatkozó kiállítások.

Az Emlékező Bándhida című tárlaton öt tag mutatkozik be 21 képpel. Remélik, nemcsak a vizuális élmény, hanem az alkotói gondolat is tükröződik rajtuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában