Elismerés

2024.06.24. 10:54

Agócs Judit Kisfaludy-díjat kapott

Megtartotta évadzáró társulati ülését a Győri Nemzeti Színház. Agócs Judit a társulat szavazatai alapján Kisfaludy-díjat kapott.

Körtvélyfáy Dina

A 2023/24-es évadban 327 nagyszerű előadáson szórakozhatott a publikum – 166 nagyszínpadi, 146 Kisfaludy-termes és 15 padlásszínházi előadás – további 46 helyszínen 46 produkciót mutatott be a győri társulat. Összesen több mint 115 000 nézőt szólított meg a teátrum. Nem maradt el az ilyenkor szokásos díjeső sem. A Kisfaludy-díjat a társulat szavazatai alapján a hölgyek közül a komáromi Agócs Judit gazdagodott a különleges szoborral.

Agócs Judit az Ármány és szerelem című darabban.
Agócs Judit az Ármány és szerelem című darabban
Fotó: Csapó Balázs / Forrás: Kisalföld

Agócs Judit a szőnyi I. sz. Általános Iskolában – ma Bozsik József Általános Iskolaként ismert – majd a komáromi Jókai Mór Gimnáziumban folytatta tanulmányait. Színészetet Gór Nagy Mária színitanodájában tanult, és elvégezte a tanítóképzőt is a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán. Kezdetben a Fiatalok Színházában játszott, műsorvezetőként, szerkesztőként tevékenykedett a Komáromi Városi Televízióban is.

A színésznő 2001-től tagja a Győri Nemzeti Színháznak. 2008. júniusban Kisfaludy-díjjal tüntették ki. Szerepelt még a Komáromi Jókai Színház, a tatabányai Jászai Mari Színház, a Fogi Színháza és a Játékszín deszkáin is. Színpadi szerepei mellett rendszeresen szinkronizál. 1998-ban Mensáros László Emlékgyűrűt kapott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában