Platán mesék

2023.08.06. 12:52

Négy művész tárlatával nyílt meg újra a Rondella Esztergomban +fotók

Platán mesék címmel augusztus 4-én, pénteken nyílt meg egy új kiállítás az esztergomi Rondella galériában. Az Eurohíd Alapítvány által szervezett tárlaton elhangzott, hogy ez az első képzőművészeti esemény, amióta a Vármúzeum új vezetője visszafogadta az alapítványt azzal a céllal, hogy a Rondellában (az esztergomi vár déli bástyájában) újra a képzőművészeti tárlatoké legyen a terep.

Pöltl Zoltán

Augusztus 4-én nyílt meg a Platán mesék, a Rondella galéria új tárlata

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

Az Adorján Attila, Farkas Noémi, Jankovics János László és Mécses Éva Hilda most bemutatott munkáinak közös pontja az esztergomi Kis-Duna sétányon lévő 113 éves platánfasor. Ezekről, illetve ezekből kiindulva alkotta meg a négy művész festményeit, kollázsait, montázsait, fotóit. 

A Rondellában látható összeállításon így a platánfák által kísért folyóív mentén kanyarodó sétány emberi történetei is megjelentek, ahogy a platánfák jellegzetes kéregmintázataiból kialakított absztrakt kompozíciók is. A kiállításon a Bakai-Gertner duó misztikus hangulatot árasztó muzsikája segített ráhangolódni a különleges alkotások kínálta világra. A szeptember 3-áig megtekinthető kiállításról a későbbiekben részletesen is beszámolunk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában