Város születik

2023.08.19. 12:40

Különleges, zenés kiállításmegnyitó lesz ma a tatai múzeumnál

A Kuny Domokos Múzeum már készül a különleges megnyitóra. A színpad már kész. Hamarosan „Város születik”.

Goletz-DeáK Viktória

A színpad már áll, jöhet a program!

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Szombaton, augusztus 19-én délután 17 órakor lesz az ünnepélyes megnyitója a tatai Kuny Domokos Múzeum legújabb állandó kiállításának, ami „Város születik” nevet kapta. A tárlat a teleülés múltjának nagyjain, históriájának meghatározó szereplőin keresztül mutatja be Tata történetét, elsősorban várossá válásának folyamatát. 

Dr. Schmidtmayer Richárd, a múzeum igazgatója korábban a Kemma.hu-nak elmondta, hogy ezúttal nem a vár falain belül, hanem a várudvaron lesz a kiállítás megnyitója. Az eseményre a tárlathoz kapcsolódó programot is szerveztek. 

– A kiállítás utolsó termében helyet kapott Esterházy Ferenc is, akiről azt is megtudhatják a látogatók, hogy zenéket is szerzett. Az ő művei csendülnek majd fel a megnyitón – árulta el az igazgató, aki hozzátette: a tárlat azért is fontos számukra, mert Kuny Domokosnak, a múzeum névadójának életével és munkásságával is megismerkedhet majd a közönség. Ráadásul 23 év után most először tudtak egy új állandó, egybefüggő kiállítást megvalósítani. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában