Humor és irónia

2023.08.22. 12:30

Az élet abszurditását mutatta be a tardosi tárlat +fotók

Nagy sikerrel zárult a tardosi kiállítás. Fehér-Csabán Nóra művei humort és iróniát alkalmazva az élet abszurditásait mutatja be.

Goletz-DeáK Viktória

Fehér-Csabán Nóra

Forrás: 24 Óra

Fotó: G. D. V.

A tardosi búcsú napján nyílt meg Fehér-Csabán Nóra képeiből összeállított kiállítás a településen. A fiatal asszony Tardosra ment férjhez és bár azóta elköltöztek családjával a településről, szívük rendszeresen visszahúzza őket. Így nagyon örült, amikor felkérést kapott a kiállításra. 

Nóra műveinek, írásainak legfőbb célja az, hogy rávilágítson az emberi működés kezeletlen zavaraira és a kapcsolatok bonyolultságára. Művészetén keresztül a létezés skizoid kettősségét kutatja, humort és iróniát alkalmazva az élet abszurditásaiban való eligazodáshoz. Nóra a Kemma.hu-nak elmondta, hogy alkotásai tükörként szolgálnak az önreflexióhoz, elősegítik az empátia gyakorlását és az elfogadást, miközben bemutatják a művészet metsző és formáló erejét és a rugalmasságot az élet rejtélyes ellentmondásaival szemben. 

Fehér-Csabán Nóra tanár, a Librarius összművészeti és közéleti magazin, angol nyelvű társoldalának zenei újságírója. A Művészetek Palotája külföldi közönsége az ő koncertajánlóiból is kaphat kedvet a közelgő események meghallgatásához, megtekintéséhez. Rendszeresen publikál a Papageno magazin angol nyelvű zenei rovatában és a Librariuson is. 3 évvel ezelőtt, egy családi tragédia után, terápiás jelleggel kezdett el rajzolni. Azóta sokféle technikát kipróbált, kedveli a mixed-media, a szabadkézi rajz, akril vagy vízfestés és a digitálisan megrajzolt textúrák kombinációját.

Munkáinak többségét akvarellpapír, giclé, vagy feszített vászon felületre készíti el. Nóra alkotásai az Innovart kiállítássorozat keretén belül több budapesti és vidéki kiállítóhelyen is megtekinthetők voltak, valamint csontzene című festmény nagytestvére bekerült a Fine Arts Capital művészeti szaklap egyik 2022-es kiadványába is. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában