Kemma.hu podcast

2023.08.08. 15:20

A természet volt a témája a Kuny Domokos Múzeum Palet-tata táborának - PODCAST

Tata csodái, természeti kincsei a környezetünkben megtalálható csodás növények voltak a főszereplők a Kuny Domokos múzeum e heti táborának. Kövesdi Mónika, művészettörténész, a Palet-tata tábor főszervezője a Kemma.hu podcastjében arról mesélt, hogy milyen élményekkel gazdagodhattak a gyerekek az egy hét során.

Kemma.hu

A körülbelül 10 éve alakult művészeti profilú táborban nem kifejezetten alkotni tanulnak a gyerekek, hanem inkább látni, élvezni a látványt. Minden évben valami varázsszó köré szerveződik, idén a „zöld”, a tábor alcíme pedig „reggeli a szabadban” volt. Minden reggelt a szabadban töltötték. Az alkotásaik is ehhez kapcsolódtak. Az Angolkertben biológus kisérte a csapatot, muzeológus mutatta meg az esztergomi kereszténymúzeum festményeinek a jellegzetes növényeit. Készültek akvarellek, utolsó napon montázsok születtek, amikből egy közös alkotás állt össze a tábor végére.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában