Kemma.hu podcast

2023.06.01. 19:59

A közösség megtartó erejét is hirdeti a Tatai Sokadalom (PODCAST)

Gőzerővel készül a 23. Tatai Sokadalomra a Kenderke népművészeti műhely. Az egyesületük szervezésében az idén is június harmadik hérvégéjén (ezúttal június 16-18.) között töltik majd meg népi kultúrával, programokkal az Angolkertet.

Kemma.hu

Az idén moldvai zenei kurzus és moldvai hagyományőrzők is színesítik majd a Tatai Sokadalom programját

Forrás: Kemma.hu

Újdonságok is várják majd a kilátogatókat, de a jól megszokott programokat is megtalálja majd mindenki. Az egyik legfontosabb, hogy a belépés ezúttal is díjatalan lesz. A városi művészeti díjakat is itt adják majd át, méghozzá pénteken. 

Újdonság viszont, hogy a Jenő-malomban megnyíló Malompark ad majd otthont a lisztes játszónak. Mint megtudtuk, ide is díjtalan lesz a belépés ezúttal, tehát a vízi játszóteret is fel lehet majd fedezni az aprótalpúakkal, nem csak a kenyér útját a magtól a kenyérig. Az idén is lesz tűzugrás, Ringató, tisztástánc, gasztro- és borterasz, folkkocsma, táncházak, táncgálák és -találkozók, hogy csak néhányat említsünk a közösségi programok közül. Hulinné Gyenizse Judittal, a szervező Tatai Kenderke Néptánc Egyesület elnökével, valamint Farkas Emőkével a Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola igazgatójával beszélgettünk a fesztivál szellemiségéről, programjairól.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában