Pünkösdi napok

2023.05.30. 17:57

Koncertekkel, produkciókkal ünnepeltek idén is Táton

Több ezren látogattak ki az idei Táti Pünkösdi Napokra az elmúlt hétvégén.

W. P.

Közös koncertet adott a két zenekar

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A rendezvényt még csütörtökön a Táti Szerdai Festők, a Táti Porcelánbaba Klub és Bali Jánosné Éva grillázstorta-készítő alkotó közös kiállításával nyitottak meg. A pénteki napon a Táti Mazsorett és Formációs Tánccsoport tagjai, valamint a Mogyorósbányai Fúvószenekar felvonulást, majd gálaműsort tartott. Szombaton rendezte meg Duna menti dalostalálkozóját az Életet az éveknek Klubszövetség, aznap a gyermekeknek színvonalas műsorral, az idősebb korosztálynak ingyenes egészségügyi vizsgálatokkal is készültek a szervezők.

A szokásokhoz híven vasárnap a helyi kulturális csoportok is bemutatkoztak. Reggel ünnepi, zenés szentmisét tartottak a római katolikus templomban, amelyen Erős Gábor országgyűlési képviselő is részt vett, és amelyen a Schrattenbachi Fúvószenekar is közreműködött. Ezután a rendezvénytéren az óvodások, az iskola német nemzetiségi tánccsoportja lépett fel.

Koncertek
Pénteken este DJ Bufi retró diszkóra várta az érdeklődőket, hétvégén az esti órákban neves fellépők szórakoztatták a közönséget. A Bikini együttes tagjain sem fog az idő, népszerűségük máig töretlen. Serbán Attila popslágerekkel fakasztotta dalra a publikumot, a Black Velvet partizenekar könnyedebb nótákkal érkezett. Vasárnap Csepregi Éva és Végvári Ádám Neoton-slágerekkel örvendeztette meg a rajongókat. A rendezvényt a Memory Band koncertje zárta. 

A Tát Nyugdíjas Klub Vegyeskórusa, a III. Béla Általános Iskola Gyerekkórusa, a Táti Német Nemzetiségi Asszonykórus, illetve a Táti Férfikórus műsorát követően nyolc év elteltével újra közös koncertet adott a Schrattenbachi Fúvószenekar és a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar. A két együttesnek 1986 óta van baráti kapcsolata egymással, a felek immár tizenötödik alkalommal találkoztak. A mostani közös koncerten Merz Jürgen és Szladik Tibor vezényelték a zenészeket, a közösen játszott szerzemények sem hiányozhattak a műsorból.

Hétfőn délelőtt Turi Lajos polgármester fogadta a bajor­országi delegációt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában