Előadás

2023.05.29. 07:41

Katalán vígjáték a Jókai Színházban

Május végén és június elején öt alkalommal tekinthetik meg az érdeklődők a Burundangát a Komáromi Jókai Színházban. Jordi Galceran nagy sikerű vígjátéka Matusek Attila rendezésében látható.

Körtvélyfáy Dina

A vígjáték korábban is nagy sikert aratott

Forrás: Jókai Színház

A kortárs katalán vígjáték középpontjában egy nem várt terhesség áll. Ez önmagában is nehéz helyzet, hát még, ha nem vagyunk biztosak a partnerünk érzéseiben. Persze a megoldás lehet egyszerű, hisz sokszor csak egy jó hideg sörre van szükség ahhoz, hogy tisztábban lássuk a dolgokat. De mi történik, ha minden új információ csak újabb kérdéseket vet fel? Hogyan hozzon az ember komoly döntéseket, ha maszkos férfiakat talál a lakásában, feltűnik egy mindentudó, vagyonos nagybácsi, és még egy elrontott szardellaszósz és egy terrorszervezet is belezavar a képbe?

Abszurdnál abszurdabb szituációk követik egymást, melyek mögött végig jelen van a gyermekvállalás témája, de ez mellett felmerül a lázadás problémája, az apa-fiú konfliktus, a fiatalok vágya, hogy valamiben kiteljesedjenek és megtalálják helyüket a világban – ez a keresés, amely néha kilátástalannak tűnik, néha pedig naivitásunkban helytelen eszmék és célok felé sodor minket. Mindezzel a tizen- és huszonévesek könnyen azonosulnak, de az idősebbek is megtalálhatják benne a régi önmagukat, vagy összehasonlíthatják magukat a mostani fiatal generációval. 

Az előadás a Komáromi Jókai Színház és a Symbol polgári társulás közös produkciója. Időpontok: Június 2.: 19 óra. Június 4.: 17 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában