Színházi élmény

2023.05.28. 09:52

Az új évadban hat felnőtt és nyolc gyermek-előadást tervez a Jászai

Az új évad meghirdetése és a tervezett bemutatók kapcsán Crespo Rodrigo, a Jászai Mari Színház igazgatója kiemelte: a céljuk az, hogy olyan történeteket játszhassanak el a Jászaiban, melyekhez minden néző könnyen kapcsolódhat.

Kemma.hu

Crespo Rodrigo, a Jászai Mari Színház igazgatója kiemelte: a céljuk az, hogy olyan történeteket játszhassanak el a Jászaiban, melyekhez minden néző könnyen kapcsolódhat

Forrás: jaszaiszinhaz.hu

A Jászai Mari Színház a 2023/2024. évadban hat felnőtt és nyolc gyermekelőadás bemutatóját tervezi.

– A 2023/2024. szezon tervezésekor maximálisan igyekeztünk figyelembe venni azokat a gazdasági lehetőségeket, amelyek jelen körülmények között még szigorúbb keretet jelentenek a számunkra, mint eddig. Ugyanakkor prioritásként kezeltük, hogy a város és a régió kiemelt kulturális szereplőjeként szolgálatot teljesít a színház. A célunk az volt, hogy olyan történeteket játszhassunk el a Jászaiban, amelyekhez minden nézőnk könnyen kapcsolódhat, melyekhez bármelyikünk valamilyen személyes élményén keresztül kötődhet – mondta Crespo Rodrigo, a Jászai Mari Színház igazgatója.

Az új évadban 6 felnőtt premier bemutatását tervezik, azonban az eddigiektől eltérő formában, a nagyszínpadi bemutatók számát csökkentve, 2 kamaraszínházi és 4 nagyszínpadi előadással. A 8 tervezett gyerekbemutató részeként az Ágacska című zenés mesejáték saját produkciónkban lesz a Jászais repertoár része.

– Úgy gondolom, Edward Albee, Woody Allen, Ion Luca Caragiale, Dragomán György, Martin McDonagh és John Patrick Shanley darabjai remek lehetőséget biztosítanak majd a nézőnknek arra, hogy megérintő és szórakoztató estéket töltsenek nálunk, a társulatnak pedig remek szerepeket, melyekben a „Jászais élmény” részesévé tehetik közönségünket. Külön örömömre szolgál, hogy Bartos Ági és Csabai Csongor, az a két fiatal kolléga, aki szeptember óta nálunk játszik, az új évadtól társulati tagként vesz részt a közös játékban. A rendezők sorát az előttünk álló szezonban Guelmino Sándor művészeti vezető, Szikszai Rémusz és jómagam mellett, a hozzánk visszatérő Göttinger Pál és a Jászaiban rendezőként októberben debütáló Botos Bálint gazdagítja – tette hozzá a direktor.

A felnőtt bemutatók:
Ion Luca Caragiale: Farsang című komédia, Rendező: Botos Bálint.
John Patrick Shanley: Kétely - színmű. Rendező: Guelmino Sándor.
Edward Albee: Nem félünk a farkastól - tragikomédia, Rendező: Guelmino Sándor.
Dragomán György: Kalucsni - dráma, Rendező: Göttinger Pál.
Martin McDonagh: Hóhérok - fekete komédia, Rendező: Szikszai Rémusz.
Woody Allen: Játszd újra, Sam! - romantikus vígjáték, Rendező: Crespo Rodrigo. 

Gyermekdarabok például:
Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi,
Kacor király,
Csalimese,
Ágacska,
A legcsinosabb óriás. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában