Tánc

2023.05.29. 19:22

Aprótalpúak nyitották az oroszlányi Hébé jubileumi gálaműsorát +fotók

Fennállásának 35. évfordulóját ünnepelte a Hébé Alapfokú Művészeti Iskola és a jubileum kapcsán kiállítással egybekötött gálaműsorral örvendeztették meg a táncosok az oroszlányi közönséget. A gála nyitányában közreműködtek az óvodások is.

Kemma.hu

A színpadon az aprótalpúak az eddig tanultakat mutatták be

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Egy tűt sem lehetett leejteni a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében péntek délután, a Hébé születésnapi gáláján. A megjelenteket Móri Ildikó, a központ munkatársa köszöntötte majd felkonferálta a soron következő tánccsoportokat. Mielőtt még a legkisebbek néptánc bemutatója nyitotta volna meg a rendezvényt, a nagyérdemű összefoglalót hallhatott az elmúlt évtizedekről.

Több táncpedagógus dolgozott együtt a gyermekekkel a 35 év alatt. Geisztné Gogolák Éva teljesítménye kiemelkedik, nemcsak alapító művészeti vezető, de mára az amatőr táncmozgalom országosan és nemzetközileg is elismert képviselője, többszörösen díjazott táncpedagógus. Éva 2001 óta oktat óvodásokat, 4-5 éves gyermekeket. Ezután már a táncosoké lett a színpad.

Elsőként az aprótalpúak adtak ízelítőt a tanultakból, Gergely Anita felkészítésében. A modern tánc és mazsorettsport koreográfiákat Geisztné Gogolák Éva, Karvaj Róbert és Kopasz Rita készítette és tanította be, Lévai Csenge és Péter Fanni segítségével.

Egy-egy produkció között folytatódott az összegzés: a Hébések életében is jelentős változást hozott a 2020-as év, a Covid alatt rengeteg akadályt kellett leküzdeni. A világjárvány alatt csaknem harminc gyermek maradt ki a képzésből és nem tért vissza a csoportjához. Azonban az utánpótlás folyamatos, sok szép és ügyes aprósággal folytathatják a felmenő rendszerű oktatást. A Hébé művészeti iskola a tizenhetedik tanévben is műhelyként működik, népszerű a néptánc, a modern tánc, a mazsorettsport, a rajz és a festészet. Három tanszakon 269-en tanult az idei tanévben. Rájuk vár még a tanévzáró ünnepély és a bizonyítványosztás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában