Kemma.hu podcast

2023.05.02. 18:00

A szerelem néha fáj - Kasimir és Karoline története a Jászaiban

Bemutatták Ödön Von Horváth népszínművét a tatabányai Jászai Mari Színházban. A Kasimir és Karoline a premieren vastapsot kapott a közönségtől. A mű 1932-ben íródott és amellett, hogy bemutatja az akkori gazdasági, társadalmi helyzetet, egy szerelem megszűnésének pillanatait is végigveszi. A Kemma podcastben a Karolinet alakító Bartos Ági színművésznővel beszélgettünk.

H.A.

A Kasimir és Karoline már látható a Jászai Mari Színházban ( A képen: Figeczky Bence, Bartos Ági, Mikola Gergő)

Forrás: Beküldött

Fotó: Sipos Zoltán

A két világháború közötti időszakban járunk, a helyszín az Oktoberfest. Mindenki mulat, Kasimir annyira nem, Karoline pedig próbálkozik. Egy válságban lévő kapcsolatba csöppenünk bele, mely abból fakad, hogy Kasimirt elbocsájtják a munkahelyéről. Karoline próbálja a kapcsolatot össze tartani, kevés sikerrel, hiszen Kasimir bizonytalansága őt is a rossz döntések irányába sodorja.

Nem egy boldog szerelemi történet bontakozik ki a színpadon. A sértődések és a bizonytalanság miatt, nem a boldogan éltek míg meg nem haltak lesz a vége. A Kasimir és Karoline már látható a tatabányai teátrumban. 

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában