Könyves szerda

2023.04.01. 11:25

Lackfi János verseit saját lánya énekelte el Tatán

Különleges zenei produkcióval jelentkezett Tatán a Könyves szerda, amikor Lackfi Dorottya énekesnőt és Sinha Róbert gitárművészt hívta vendégül. A két művész 2020-ban adott ki közös CD-t Jelenlét címmel. A lemezen Lackfi János költeményei hangzanak el megzenésített formában.

G.D.V.

Lackfi Dorottya énekelt verseket

Lackfi Dorottyának, Lackfi János lányának az életébe korán belépett a dalszerzés. Egy szerencsés találkozás során barátság és munkakapcsolat alakult ki Sinha Róberttel, a Budapesten született indiai édesapától és magyar édesanyától származó gitárművésszel. Dományi Zsuzsanna, a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár munkatársa a 24 Órának elmondta, hogy zsúfolásig megtelt a Német Nemzetiségi Múzeum, mely helyet adott a programnak. 

A kiállítótér ezúttal rendhagyó módon koncertteremmé változott. A gitárkísérettel elénekelt dalok a világzene és az igényes könnyűzene határáról csendültek fel. Néha klasszikus beütéssel, máskor bossa nova (Falevél) vagy éppen blues-rock ihletésű akkordokkal szólaltak meg. Két népdalfeldolgozás is megszólalt az előadáson: az Engem Anyám megátkozott és a Fellegajtó nyitogató című dalok formájában.

A közönség nem engedte el olyan könnyen a művészeket, és vastapsukkal ráadást kértek. Így hallhatták Szabó T. Anna megzenésített versét, a Foncsort. A koncert CD- és könyvvásárlással, dedikálással zárult. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában