Költészet napja

2023.04.16. 09:48

Huszonhárom alkotást készítettek a tatabányai középiskolások

A Tatabányai Városi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat a Petőfi 200 Emlékévhez kapcsolódva alkotói pályázatot hirdetett tatabányai középiskolásoknak. Most tartották a díjátadót.

Kemma.hu

Begela Kitti érdemelte ki az első helyezést

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A magyar költészet napjáig várták négy kategóriában a pályamunkákat. Festészet, grafika, mozgókép és animáció-, valamint poszter- és plakátkészítés témakörében 23 pályaművet küldtek be a diákok – mondta a díjátadó ünnepségen Németh Lilien diákpolgármester, majd a diákönkormányzat néhány tagja elmondta kedvenc versét. 

Vági Vanessza röviden értékelte a beérkezett munkákat, majd Hajdú Ferenc, Kupcsok Péter önkormányzati képviselők, és Takács Andrea, a program egyik támogatója adta át az elismeréseket. Első lett Begela Kitti (TSZC Fellner Jakab Technikum és Szakképző Iskola), második Makkos Eszter (Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola), a harmadik pedig Majer Kíra (Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola). A jelenlévő pályázók mindegyike vehetett át apró ajándékot. 

A díjátadást zenés irodalmi összeállítás zárta. Fehér Enikő, Krajcsirovits Henrik ösztöndíjas író szavalt, mesélt, valamint Radisz Afrodité páratlan énekhangján adott elő gyönyörű dallamokat.   

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában