Premier

2023.04.28. 18:33

Az Orfeusz bemutatja: Csapodár Madár a Jászaiban

A tatabányai Orfeusz Társulat a hétvégén, április 30-án, vasárnap 15 órakor mutatja be új produkcióját, a Csapodár Madár című komédiát a Jászai Mari Színházban.

Kemma.hu

Csapodár Madár

Forrás: Beküldött

A darabot Ruzante: A csapodár madárka című vígjátéka alapján László Tibor írta. Ruzante olasz reneszánsz szerző. Ez a komédiája a magyar színházak ritkán játszott darabja. Korának üde színfoltja, alkotását azonban az idő kifakította. A most született átirat az Orfeusz Társulatra lett "igazítva". Megmaradt a történet menete, de teljesen megújult a szövege, a dialógusai, bőven megfűszerezve humorral és pikantériával. 

A reneszánsz színház gyakran élt azzal az eszközzel, hogy a színész kilépve a szerepéből beszélt a közönséghez. Ez most úgy újul meg, hogy a szerző is beszél a publikumhoz, és vitatkozik a színészeivel, belopva ezzel a mindennapjaink és a színházi valóságunk számos furcsaságát, konvencióját. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában