Kritika

2023.04.09. 20:00

A vilárekorder magyar író már idén kiadta a 2024-es titkokat

Megkérdeztük Nemere Istvánt, hogy miért jelenik már meg 2023 áprilisában a Titkok Könyve 2024. A válasz egyszerű és kézenfekvő: szeret a jövőbe utazni a népszerű író, és szereti erről megosztani tapasztalatait.

M.K.

– Hogy mi lesz holnap és holnapután? – kérdez vissza az agykápráztatónak is nevezett, világrekorder, 78 éves Nemere István író. – Nem tudom pontosan, ez nyilvánvaló. Ha tudnám, például lottóznék, és milliárdos lennék. Vagy megkérdezném a mesterséges intelligenciát. Egyébként ez megtörtént, és lesújtóak voltak a válaszok. Nyolc alkalommal mondott nyolcfélét rólam. Szomorúan vettem tudomásul, hogy meghaltam, és olvashattam azt is, milyen nekrológokat írt rólam Kertész Imre, Mészöly Miklós. Sajnos nem élnek ők, jelzem, én igen, remélem, még sokáig.

Térjünk vissza a Titkok Könyve 2024-re. Ráerősít a szerző arra, amivel nap mint nap szembesülünk. Modern korunkban számos veszély fenyeget bennünket. Lehet, hogy majd az „emberes” űrkutatást teljességgel lehetetlenné teszi a gyilkos kozmikus sugárzás? A művészeti életet, a képzőművészet egyes ágait, gyűjteményeket és múzeumokat tehet tönkre egy új találmány, amelyben a mesterséges intelligenciát rossz célokra használják fel? Persze, vannak jó dolgok is ezeken a lapokon: a tudomány, a megismerés hoz új és újabb dolgokat, problémákat és megoldásokat egyaránt. Hogyan vesz az emberiség kényszerből búcsút a húsevéstől? Hogyan fogunk bevezetni új temetkezési szokásokat? Megtudhatja azt is az olvasó, hogyan beszélgetnek a növények. Egyre okosabbá válnak otthonaink és városaink. Visszamegyünk az időben kétezer évet, hogy megtudjuk: hányszor, hol és mikor láttak UFO-kat - azonosítatlan repülő tárgyakat - a Római Birodalomban?

Olvashatunk valószínűleg politikai indíttatású, de máig megmagyarázatlan merényletekről és egy látnokról, aki a rendőrséget segíti, eltűnt személyeket keres és talál különleges képességével. Megtudjuk, hol van a távoli Ázsiában, annak is a túlsó szélén egy Halál Völgye. A szerző évtizedek óta nyomozza a titkokat és rejtélyeket. A kötet végén próbál választ találni arra a sokakat érdeklő kérdésre: vajon mit akarnak az idelátogató Idegenek?

Nemere István: Titkok Könyve 2024  (könyv) ***** jeles

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában