Teltház

2023.04.18. 18:12

A RáHangoló sorozat évadának utolsó előadása kétszer töltötte meg az Agorát (fotók)

Az ütős hangszerek kerültek reflektorfénybe a tanév utolsó bérletes RáHangoló előadásán a Vértes Agorájában.

S.G.

Ocskai Gabriella és a Tatai Ütőegyüttes varázsolta el a gyerekekek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Ocskai Gabriella, a produkció szakmai vezetője örömmel köszöntötte a telt házzal zajló koncert résztvevőit. Hatszáznál is több diák kapcsolódott be a programba, így kétszer is megtöltötték az Agora nagytermét. 

Köszöntőjében röviden összefoglalta az idei sorozat fontosabb állomásait: négy alkalommal tapsolhattak a zenészeknek a gyerekek. Szerepeltek fúvósok, vonósok, kiderült, hogy lelke van egy hangszernek, megtudták, hogy milyen hosszú a kürt, s a fémből készült fuvola a fafúvósok családjához tartozik.  
A tanév utolsó előadásán kiderült: a zene egyidős az emberrel, a ritmussal. Mesével indult a bemutató, ahol a fiatalok visszacsöppentek az őskorba, amikor a fáról leeső bogyók koppantak, az egymáshoz érintett fadarabok kopogtak.

Az évezredek során egyre kifinomultabb eszközöket szólaltattak meg, s így jutottak el a Tatai Ütőegyüttes tagjai a dobozokon, vödrökön át a pergődobig. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában