Március 15.

2023.03.15. 20:18

Videó: dörrentek az ágyúk, csattogtak a kardok a komáromi Monostori erődben

Március 15-e alkalmával idén is Kokárdanapot tartottak mindenféle programmal az erődben.

M.B.

Ezúttal is az élményeké volt a főszerep a Monostori erődben

Forrás: Milány Botond

Már reggel 10-kor kezdetét vette a komáromi Monostori erődben a március 15-i ünnepség, ahol ismét megrendezték a Nagy Kokárdanapot. Bár az időjárás nem volt a legmegfelelőbb egy szabadtéri kikapcsolódásra, azért szép számmal jelentek meg kicsik és nagyok egyaránt, hiszen idén is színes és izgalmas programokkal várták az érdeklődőket a szervezők.

Koncertet adott például a Kormorán zenekar, de emellett megtekinthető volt A költő visszatér című rock- opera, valamint a szokásos 1848-49 es fegyver- és ágyúbemutatóra is sor került. Ezen felül rengeteg kiegészítő program is várt az ide kilátogatókra, hiszen részt lehetett venni tárlatvezetésen, apródkiképzésen és játékos vívásoktatásban is. 

A kisebbek számára pedig különféle kézműves foglalkozások, fajátékok, patkóhajítás, vagy éppen mocsárjárás lehetősége is biztosítva volt. Tehát nyugodtan lehet mondani, hogy az idei március 15-én is mindenki megtalálhatta a kedvére való elfoglaltságot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában