Színház

2023.03.28. 11:00

Kasimir és Karoline bemutató április végén a tatabányai Jászaiban

A Kasimir és Karoline olvasópróbáját március elején tartották a Jászai Mari Színházban. A népszínmű Fehér Balázs Benő rendezésében látható Tatabányán, a két címszerepben Mikola Gergő és Bartos Ági lesz.

Kemma.hu

Német Klára és Sóvári-Fehér Anna az olvasópróbán

Forrás: Jászai

Ödön Von Horváth kíméletlen harcba kezd a hazugsággal szemben ebben a darabjában is. Írói tevékenységének fő célja a negédes áligazságok maszkjainak letépése szereplőiről, hogy láthatóvá tegye undok, gonoszságtól eltorzult, buta arcukat. Gelleresen, elegáns fifikával beszél az őt mindig foglalkoztató, eleve elvetéltetésre ítéltetett szerelemről, a társadalom diszkrepanciáiról. Egyszóval minden benne van, ami fontos, amiért érdemes színházba menni.

A két világháború közötti labilis időszakban járunk az Oktoberfest sörfesztiválon. Mindenki mulat. Léghajók robognak át az égen, fagyit árulnak, hullámvasút siklik boldogan, rajta boldog gyerekek sikítanak boldogan. Vattacukor illat van. Kasimir és Karoline szakítanak. Pech. Karoline szabad, Kasimir sértett. Karoline a forgatagban férfiak társaságába keveredik. Karoline vonzó lány, ezeket a férfiakat is vonzza. Van köztük egy jól vasalt fiatal, meg két jól vasalt öreg. Ki lesz a befutó? De hát ott van Kasimir is… mondjuk ő nem jól vasalt. 

Hátha kibékülnek.

A darab rendezője Fehér Balázs Benő. A premier április 22-én, 19 órakor lesz a Jászai Mari Színházban. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában