Fotók

2023.02.17. 19:11

Megnyílt a Rögzítő Show című kiállítás Tatán

A tavalyi nagysikerű Keleti Éva-kiállítás után idén újabb jelentős fotótörténeti anyagot mutat be múzeumunk: Rögzítő Show címmel Markovics Ferenc többszörösen kitüntetett fényképész életmű-kiállítása nyílt meg tegnap a várban.

Kemma.hu

Nem mindennapi pillanatokat örökített meg a fotóművész

Forrás: Kuny Domokos Múzeum

A tárlat folytatása a tavalyi kiállításnak: Markovics Ferenc szintén a Mafilm standfotósa, emellett a Film-Színház-Muzsika című lap vezető képszerkesztője volt, adta hírül közösségi oldalán a Kuny Domokos Múzeum. Fotóin a magyar művészeti élet nagy alakjai, színészek, írók, rendezők és zenészek vonulnak föl. Különösen érdekes az alkotó jazz-sztárokról készült sorozata. Louis Armstrongról készült portréját például több külföldi hírügynökség is átvette, és a híres trombitás-jazzénekes egyik legismertebb fotójává vált világszerte. A kiállításon ez a kép is látható.

A megnyitó Török Zsuzsa szavalatával indult, majd Kürthy Dóra igazgatóhelyettes köszöntötte a vendégeket, köztük a művész özvegyét, valamint Vadas Verát, a Zsidó Művészeti Napok igazgatóját. Ezt követően Csikós Gábor muzeológus, a kiállítás kurátora tartott tárlatvezetést. A rangos kiállítás 2022. március 31-ig tekinthető meg a Tatai vár második emeleti kandallós termében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában