Koncert

2023.01.01. 20:45

Szabó Bence vehette át az Év Zenésze díjat az Újévi Koncerten Tatabányán (fotók)

A zene és a tánc volt a középpontban a Tatabányai Fúvószenekar koncertjén.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A több mint három évtizede köszönti zenével az új esztendőt Tatabánya Város Fúvószenekara. A lendületet ezúttal is induló alapozta meg, majd Szücsné Posztovics Ilona polgármester köszöntőjében a 2022-es esztendő nehézségei mellett egy élhető és élni érdemes világról szólt. Kifejtette: fontos, hogy valódi értékeket keressünk.

A köszöntő után a polgármester, dr. Kancz Csaba főispán, valamint a két karmester, Szabó Ferenc és Szicsó István, s az együtteshez kapcsolódó alapítvány kuratóriumának vezetője, Rácz Eleonóra pezsgővel köszöntötte az új esztendőt. 

Felcsendült egy zenemű a 200 éve született Petőfi Sándor emlékére, majd a zene és a tánc került a középpontba. Az üveges táncban közreműködött a Tatabányai Bányász Öregtáncos Együttes. Köszöntötték az új tagokat is, majd átadták az Év Zenésze díjat, amelyet az idén a húsz esztendős ütőhangszeres, Szabó Bence érdemelt ki, majd a Népház Show Formációs Tánc Egyesület közreműködése után az idei hatalmas zenei siker, a Reptér zárta az estét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában