Könyvbemutató

2023.01.17. 20:08

1700 fotón a nagy háború: csodálatos kötetet mutatott be a tatabányai fotóművész

Szalay-Berzeviczy Attila ötvenhét országban kutatta a múltat, 300 ezer fotót készített.

Sugár Gabi

Balról: Szalay-Berzeviczy Attila és B. Stenge Csaba

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi

A tatabányai származású Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde korábbi elnöke, közgazdász és fotóművész A nagy háború százéves nyomában című kötetei kapcsán látogatott el a József Attila Megyei és Városi Könyvtárba.  

B. Stenge Csaba hadtörténész, a tatabányai Városi Levéltár vezetője faggatta a nagyívű, gyönyörű fotókkal illusztrált könyv születésének körülményeiről. A terjedelmében vaskos, tartalmában pedig súlyos üzenetet hordozó, egyedülálló könyv első kötete 400 oldalas. A színvonalas kötet a nagy háború történelmi eseményeit meséli el. 

A kötet a centenárium alkalmából készült el, mely 1700 fotón mutatja be az I. világháorút
A kötet a centenárium alkalmából készült el, mely 1700 fotón mutatja be az I. világháorút
Fotós: Sugár Gabi / Forrás: 24 Óra

A szerző a centenárium alkalmával kezdte kutatni a történelmi eseményeket és helyeket, s 2014 és 2021 között a világ ötvenhét országban járt. Háromszázezer fotó készült, s ezekből ezerhétszázat válogatott be a kötetekbe. A második megjelenésére az év végére várható. Jelenleg magyar és angol nyelven érhető el a könyv első része. Még dolgozik a szerző a második köteten, s már gondolkodik egy újabb projekten – mondta a könyvbemutatón.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában