Elismerés

2022.12.02. 09:00

Írónőt fogadott soraiba a Balassa Bálint Társaság

A Kő kövön, az A sólyom szárnyat bont, a Sólymok fellege és a Kék imágó című regények szerzője, és könyvtárigazgató Schmöltz Margit székfoglaló beszédet mondott az esztergomi szellemi elit egyik fontos közösségének számító Balassa Bálint Társaság december 1-jei ülésén.

Pöltl Zoltán

Kocsis Anita, laudátor és Schmöltz Margit, a Balassa Bálint Társaság új, befogadott tagja a székfoglaló előtti percekben

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

A Pázmány Péter egyetem esztergomi épületében megtartott eseményen a nagymúltú társaság tagjai közé fogadta az 1972-es születésű alkotót. A rendezvényen Schmöltz Margit „Az idő, mint a történelmi regény gerince – Esztergom a történelmi regényírásban” című székfoglalójában több fejezetre osztva bontotta ki az időről szóló gondolatmenetét. Ennek során többek között beszélt a filozófiai, a realista newton-i, az idealista kanti, az egzakt leibniz-i időmeghatározásokról. 

A Prokopp Mária művészettörténész által is képviselt Balassa Bálint Társaság tagjai ezután Kocsis Anita, a Balassa Bálint Múzeum igazgatójának laudációját hallgatták meg, mely Schmöltz Margitról szóló méltatásban az írónő pályafutása és írói munkásságának jelentősége domborodott ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában