Kiállítás

2022.12.09. 20:59

Fotókon megyénk gyöngyszemei: a megyei könyvtárban a díjnyertes alkotások

A Komárom-Esztergom megye gyöngyszemei című fotókiállítás megnyitóját és eredményhirdetését a József Attila Megyei és Városi Könyvtárban rendezték meg.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

 A megyei identitás program keretében meghirdetett pályázatra rendkívül sok különleges fotót küldtek be amatőr fotósok és művészek.  A három kategóriában meghirdetett pályázat célja a megyénkben található természeti, épített, kulturális értékek megörökítések és a megyéhez tartozás érzésének erősítése volt. A felhívásra 86 fotós 355 képpel jelentkezett 27 településről – hangzott el a díjátadón. A legnépszerűbb kategória a Megyénk tájai, szépségei, értékei című volt, amelyre 250 pályázat érkezett. A tizenkét nyertes kép kiválasztása nagy feladat elé állította a szakmai zsűrit, amelynek tagjai Juhász Attila, Dallos István és Szekeres János fotóművész volt. 

A Komárom-Esztergom megye gyöngyszemei című fotókiállítás megnyitóját és eredményhirdetését a József Attila Megyei és Városi Könyvtárban rendezték meg.
A megyei könyvtár ad otthont a tárlatnak
Fotós: Hagymási Bence / Forrás: 24 Óra

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte: a beküldött fotók gazdagították a megye értékeit. A legnépszerűbb témák Esztergomhoz kapcsolódtak, s sokakat megihletett a Bakony és a Kisalföld is. Bencsik János miniszteri biztos, országgyűlési képviselő hozzátette: fantasztikus helyen élünk, s akkor szerethetjük meg igazán, ha ismerjük is. Ehhez segítenek hozzá a beküldött alkotások. Juhász Attila a zsűri elnöke elmondta, hogy nagyon sok kiváló alkotás született.

A díjakat Bencsik János és Popovics György adta át. A Megyénk tájai, szépségei, értékei kategóriában az első lett Maloványi Zoltán: Az öreg szénrakodó című képével, majd Kovács Gergő: Csillagjárás Dobogókőn, valamint Neves Ildikó: Téli mese című képe következett. Különdíjat Ruppert Géza: Havas táj című műve kapott. 

A Komárom-Esztergom megye gyöngyszemei című fotókiállítás megnyitóját és eredményhirdetését a József Attila Megyei és Városi Könyvtárban rendezték meg.
Díjnyertes alkotások láthatóak a falakon
Fotós: Hagymási Bence / Forrás:  24 Óra

A Megyei életképek, középpontban az ember kategória kiválóságai között az élen Puxler István: Őszi séta, második Knyaskó Ágnes: Hit és remény, valamint harmadik Székely Mária Magdolna: Naplemente az epöli sziklán című fotója lett. Különdíjat Puxler István: Esztergomi tükör címe képe kapott. 

A Megyénk művészi szemszögből című kategóriában a profi alkotók indulhattak. Első lett Solymos Ákos: Bakancsos koncertje, második Zechner Zsuzsanna: A három grácia című képe, s harmadik Horváth András: Esztergom télen című műve. Különdíjat Solymos Ákos vehetett át Hajnali napfürdő című képéért. 

Többen érték el a maximális pontszámot a zsűri értékelése alapján, ezért oklevelet vehetett át még Kaszás Norbert: Lepkerajz, Vellai Vivien: Pilismaróti vizeken, Uzsák János: A táti-sziget teliholdkor, Lang Ágnes: A tél lehelete, valamint Deák István: Ébredő erdő című gyönyörű képe. 

A zsűri különdíjakat is átadott. Juhász Attila díját Zechner Zsuzsanna: A révész biciklije című képéért vehette át. Dallos István Kaszász Norbert alkotását emelte ki, az Aranyesőt. Szekeres János különdíját Uzsák János vehette át Arany, ezüst, bronz című képével. Popovics György pedig a legifjabb fotóst, a tizenöt esztendős Gubody Ádámot részesítette különdíjban Megpihenve című alkotásáért. 

A díjazottak kinagyított képeik mellett értékes jutalmakat vehettek át. A megyénk gyöngyszemeit bemutató kiállítás január végéig tekinthető meg a megyei könyvtárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában