Bánhidai kisGaléria

2022.11.29. 17:05

Sz. Mákos Margit kiállítása nyílt meg a Puskin Művelődési Ház Bánhidai kisGalériájában

Énekelnek a kékek, érzelgősek a sárgák és szeretetteljesek a vörösek.

Sugár Gabi

Bánfi József nyitotta meg Sz. Mákos Margit kiállítását

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Bánfi József art magister nyitotta meg a lendületes, lüktető tárlatot. Kiemelte a lírai absztrakt művek kapcsán a színek használatét, a 3D-s hatást keltő alkotásokat. Azt az üzenetet, látványt, érzetet, amelyet a bátran használt erős színek egymás mellettiségével ér el az alkotó. Énekelnek a kékek, érzelgősek a sárgák és szeretetteljesek a vörösek.

Az alkotó több országos művészeti egyesület és csoport tagja. Azt vallja: szeret elmerülni a színek és formák világában, kísérletezni különböző anyagok szokatlan kombinációjával és időszakonként megújulni. 

Ezt mutatják azok a képek, amelyeken a selyem lágyságának, valamint a homokkal dúsított akril festék vastagon felvitt struktúrájának ellentétes hatását próbálja bemutatni. A képek saját elmondása szerint a fájdalom és a boldogság váltakozását, s a világunk szépségeit tükrözik. A színes tárlat december 18-áig tekinthető meg a Bánhidai kisGalériában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában