Tárlat

2022.11.05. 14:40

Sokakat megihletett a költőóriás

Kiállítás nyílt Petőfi Sándorról.

Pöltl Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Esztergom Több, mint harminc művész alkotásainak bemutatásával pénteken este megnyílt Esztergomban a Petőfi 200 kiállítás. A Kapcsolatok Házában megtartott eseményen a költő „Elpusztuló kert ott a vár alatt“ verssora alapján ihletett műveket láthatta a megnyitó közönsége, illetve kihirdették a pályázat nyerteseinek nevét is.

Petőfi 200 kiállítás a Kapcsolatok Házában
A hivatalos díjátadó később lesz, de a győztes mű már most megtekinthető a Kapcsolatok Házában
Fotós: Pöltl Zoltán / Forrás: 24 Óra

A pályázat kiírója és a kiállítás szervezője, az Eurohíd Alapítvány nevében Mécses Hilda Éva köszöntötte a tárlat közönségét, majd Pál Anikó irodalomtanár ismertette a pályázat eredményét, illetve beszélt a beküldött anyagokról. A beszédből kiderült, hogy a Balla András fotóművész (MMA), Baksai József festőművész (MMA) és Paál Anikó irodalomtanár alkotta szakmai zsűri Lichner Barbara és Lisányi Endre közös munkájának, a „Petőfi √200 avagy egy emlékmű dekonstruálásának dokumentációja” elnevezésű alkotásnak adta a díjat. 

Petőfi 200 kiállítás a Kapcsolatok Házában
Több, mint 30 alkotással nyílt meg a Petőfi 200 című kiállítás
Fotós: Pöltl Zoltán / Forrás: 24 Óra

A méltatásban többek között elhangzott, hogy a felhívásra 62 alkotás érkezett. Paál Anikó kiemelte: ahogy az eddigi években is – mivel a pályázatra bárki jelentkezhetett –, hivatásos művészek és amatőr alkotók egyaránt megmérettették magukat. A beérkezett művek és pályázók sokfélesége okán, a zsűri a témához való igazodást és a megvalósítást értékelte elsősorban, az alkotók szakmai életútjával nem foglalkozott. A tárlat november 27-éig lesz látható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában